29 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Emperors start inhaalrace

Nijmegen Emperors heeft een spektaculaire eindsprint nodig om de play-offs nog te halen. Zondagavond begon de ploeg uit de Keizerstad de inhaalrace met een 4-3 zege op Den Haag, dat daarmee de eigen kans op de play-offs verder zag verdwijnen.

Theoretisch heeft Wolves nog uitzicht op het post-season. Het gat met de nummer vier op de ranglijst bedraagt echter inmiddels al elf punten, hoewel Wolves nog een wedstrijd in de hand heeft. Door de nederlaag tegen Nijmegen, moet Wolves echter nu twee teams passeren, wat een lastige opgave lijkt.

Een spetterende wedstrijd was het niet in het Triavium, daarvoor waren de belangen misschien ook te groot. Nijmegen domineerde de ontmoeting, maar maakte te veel fouten om er een makkelijke avond van te maken. Het optreden van de Haagse doelman Martijn Maghielse was bovendien uitstekend.

Emperors trad aan zonder Mikael Sjöstrom, die waarschijnlijk de rest van de competitie aan zich voorbij moet laten gaan. Het was captain Bob Teunissen die Nijmegen de juiste weg wees met zijn 27e treffer van het seizoen. Van alle in Nederland geboren spelers heeft alleen Jan-Jaap Natte tot nu toe dit seizoen meer goals gemaakt. Deze scoorde met de 1-1 in de tweede periode zijn dertigste treffer.

Wolves kwam via Matt Armstrong halverwege de wedstrijd zelfs op voorsprong, maar Katavisto en Dahlin zetten dit nog voor het einde van de tweede periode recht. Alan Jacob haalde zijn doelman al vroeg naar de kant, wat wlerd bestraft met een treffer van Jake Brenk. De Haagse goal viel achttien seconden voor tijd toch via de stick van Nijmegenaar Mark Visschers, maar de Haagse gelijkmaker ontbrak.

Woensdagavond treffer beide teams elkaar weer in Nijmegen. Een nieuwe zege van Emperors zou de ploeg, die het nog steeds zonder Hakan Nygren doet, tot op vier punten van Heerenveen brengen. Emperors moet bovendien zelf nog op bezoek in Friesland, zodat de eindfase van de competitie wellicht toch nog spannend wordt.