9 september 200800:00

Door Joep Meijsen

Eredivisie definitief met negen

De eredivisie gaat in oktober definitief van start met negen teams. Na Heerenveen heeft nu ook Utrecht Dragons zich definitief ingeschreven. Het bedrijf Hoek Transport gaat als hoofdsponsor fungeren, waardoor het budget gedekt is.

Dat laat Utrecht in een persbericht weten. Daardoor bestaat de eredivisie weer uit negen teams, met Utrecht en Eindhoven als de twee nieuwkomers. Daarmee komt ook een einde aan een periode van onzekerheid, waarbij de inschrijftermijn van de teams in de eredivisie werd afgesloten. Voor Utrecht betreft het een stap voor de lange termijn. De nieuwe hoofdsponsor tekende voor drie jaar.

Heerenveen heeft de inschrijving voor de eredivisie ook al weg. Tijdens het eredivisie-overleg van 11 september zal een besluit worden genomen over de competitie-opzet. Daarna kan worden gewerkt aan het wedstrijdprogramma.

‘ Een hele opluchting', aldus STU-voorzitter Edwin Roelofs. ‘ Het was echt kort dag. We hebben alles in het werk gesteld om het ijshockey in Utrecht overeind te houden. Dat het is gelukt, geeft voldoening. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor onze eigen spelers, de Slowaakse/Duitse importspelers en onze supporters die allen eveneens in onzekerheid hebben verkeerd. We moeten nu hard aan de slag om begin oktober een waardige rentree te kunnen maken.'

Het is de bedoeling dat de reeds gecontracteerde imports Juraj Fodrek, Boris Varga, Jozef Kotleba, Josef Kubricky, Milan Hornik en Mario D'Antuono zondag al meespelen in de vriendschappelijke wedstrijd bij Turnhout. Het duel in België begint om 17.00 uur. Eerder werd hun komst vanwege de onzekerheid nog uitgesteld. Mogelijk dat ook Viktor Kovacs (24) in Turnhout van de partij is. Met deze Slowaakse aanvaller bereikte de club kort geleden al een mondeling akkoord.

De nieuwe hoofdsponsor komt niet uit de lucht vallen. Mede-eigenaar/directeur Jacques van der Linden was de afgelopen jaren al nauw betrokken bij het ijshockey in Utrecht. Hij bemiddelde onder meer in de contacten met de Slowaakse topclub Dukla Trencin.