27 juli 200700:00

Door Remco

Erik Tummers naar Geleen

De transfercarrousel blijft op volle toeren draaien. Geleen maakte bekend dat Erik Tummers de selectie komend seizoen zal versterken. Daarnaast verhuist Erik Hoogvliets van Amstel Tijgers naar Nijmegen Devils. Amstel Tijgers moet ook op zoek naar een nieuwe doelman. Jonathan Pelletier keert terug naar Canada.

Erik Tummers speelt het komende seizoen in Geleen en keert daarmee terug op het oude nest. Tummers genoot al zijn volledige jeugdopleiding bij de Eaters. In het seizoen 2002-2003 speelde Tummers drie wedstrijden voor Geleen op het hoogste niveau in Nederland. Na afloop van dat seizoen vertrok Tummers naar Zweden en speelde daar in het U20 team van Växjö Lakers. In 2004 kwam de verdediger terug naar Nederland en vervolgde zijn loopbaan bij de Nijmegen Emperors. De 22-jarige international bleef drie seizoenen in dienst bij Nijmegen en behaalde met de Emperors in 2006 de landstitel.

Eaters-voorzitter Raymond Wintraecken reageert opgelucht op de website van de club: ‘We wilden Erik al langer terug naar Geleen halen, echter zijn studie in Nieuwegein bleek telkens een te groot obstakel. Nu zijn studie was afgerond, bood dit weer nieuwe mogelijkheden voor Ruijters Eaters, welke we dan ook graag benut hebben. Met de terugkeer van Erik Tummers naar Geleen hebben we een verdediger van formaat binnen ons team, die ook nog eens zijn volledige jeugdopleiding heeft genoten in Geleen.'

Overige transfers

Nijmegen Devils heeft de tweede speler vastgelegd voor het komende seizoen. Na één seizoen in Amsterdam keert Erik Hoogvliets terug naar de Keizerstad. De 23-jarige forward volgde al de jeugdopleiding in Nijmegen en speelt met uitzondering van twee seizoenen al zijn gehele carrière in Nijmegen. In het seizoen 2003-2004 en het afgelopen seizoen vertoonde Hoogvliets zijn kunsten in de hoofdstad.

Amstel Tijgers raakte afgelopen week nog een speler kwijt. Doelman Jonathan Pelletier vertrekt naar Radio X de Quebec dat uitkomt in de LNAH (Ligue Nord Américaine de Hockey). De LNAH is een semi-professionele competitie in Quebec. Pelletier speelde slechts één seizoen voor de Tijgers en kwam in totaal tot 49 wedstrijden.