18 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Europese droom Tilburg uit

De Tilburgse droom van een plek in de finale van de Continental Cup spatte zaterdagavond uiteen in Grenoble. De wedstrijd tegen de Franse gastheren ging met 6-3 verloren, maar bij de Tilburgse organisatie heerste een begrijpelijke tevredenheid over een prima gespeelde wedstrijd in het sterk bezette toernooi.

Daarbij hadden de Brabanders zelfs uitzicht op een beter resultaat. Tegen het einde van de tweede periode stond het team van Larry Suarez met 4-3 achter, maar in de slotfase raakte Brendan Bernakevitch slechts de paal. Een gelijke stand had Tilburg een mooi uitzicht geboden op de derde periode, maar het mocht niet zo zijn. In de laatste twintig periode stelde Grenoble de winst veilig, waardoor het zondag in de wedstrijd tegen Aalborg uitzicht houdt op plaatsing voor de finale.

De gastheren begonnen erg sterk aan de wedstrijd en Tilburg had het aan doelman Colaiacovo te danken dat de schade beperkt bleef tot één tegengoal, al in de openingsminuut van Damien Fleury. Het tempo van Grenoble lag enorm hoog, wat de Fransen hun tweede doelpunt opleverde. Christophe Tartari scoorde op de powerplay. Langzaam ebde het openingsoffensief weg en kon Trappers wat beter terugkomen in de wedstrijd. Peter van Biezen zette dit om in een prima treffer op voorbereiding van Bjorn Wilemse.

Beide ploegen hielden elkaar in de tweede periode in evenwicht, waarbij Rody Jacobs en Dennis ten Bokkel de Tilburgse doelpunten voor hun rekening namen. Trappers had echter volgens getuigen het beste van het spel. De wedstrijd moest definitief worden beslist in de derde periode en daarbij bleek het door het eigen publiek goed gesteunde Grenoble meer kracht over te hebben. International Kevin Hecquefeuille en import Johan Forsander wisten het net achter de Tilburgse doelman te vinden.

Torpedo Kazzinc won in de andere wedstrijd van het Deense Aalborg, waardoor de Kazakse ploeg zich definitief heeft geplaatst voor de finale. Grenoble mag de tweede plek zondag betwisten in een rechtstreeks duel met de Scandinavische ploeg. Tilburg wacht nog een wedstrijd tegen het sterke Kazzinc, waarbij beide teams frank en vrij kunnen spelen. Daarna kunnen Trappers en de ruim honderdvijftig meegereisde fans terug naar huis, waar volgend weekeinde de halve finaleserie in de beker tegen Geleen op het programma staat.