14 januari 200700:00

Flyers haakt verder aan

Heerenveen Flyers heeft de laatste plaats in de competitie op doelsaldo overgedragen aan Den Haag. In een directe confrontatie zaterdagavond klopte Heerenveen de Wolves met 5-2. Casey Bartzen had een goal en twee assists namens Heerenveen.

Het was de derde overwinning in de laatste vier wedstrijden voor Heerenveen, dat nu op twee punten van een plaats in de play-offs staat, hoewel Nijmegen nog een wedstrijd in handen heeft. door twee nederlagen dit weekeinde blijft ook Den Haag op negen punten staan.

Heerenveen kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Casey Bartzen bracht de Flyers na twee minuten aan de leiding met zijn vijftiende treffer van het seizoen. Bartzen is de topscorer van de Flyers dit seizoen. Pas in de tweede periode vielen er meer treffers. Na 28 minuten scoorde de Russische forward Andrey Levitin, waarna ook Brian Ballman het doel wist te vinden.

Den Haag deed vroeg in derde periode iets terug via Andri Salomonsen, maar Garrett Winder zorgde ervoor dat gedachten aan een comeback geen werkelijkeheid werden voor Wolves. TJ Heighton en Don Nichols zorgden er met treffers binnen een minuut voor dat de eindstand op 5-2 uitkwam.

Dat was dezelfde uitslag voor Den Haag als een avond eerder tegen Nijmegen. Jake Brenk, John Versteeg (SH), Anders Dahlin en Bob Teunissen verzorgden de goals namens de ploeg uit de Keizerstad, dat met de zege een reeks van drie nederlagen op rij doorbrak. De tegengoals kwamen van Jeff Valdes en TJ Heighton, waarbij Matt Armstrong beide treffers voorbereidde.

De wedstrijd liep forse vertraging op vanwege het loskomen van een in het ijs gevroren reclamevlag en een andere beschadiging van het ijs, waardoor de ontmoeting vrijdagavond pas rond middernacht werd afgerond.