10 november 200700:00

Door [email protected]

Flyers in halve finale beker

Heerenveen heeft zaterdag in eigen huis een plek in de halve finales om de beker veiliggesteld. Amsterdam werd met een ruime 6-1 verslagen, waardoor de hoofdstedelingen nu de hete adem van Geleen in de nek voelen. Michael Nason scoorde twee maal voor de Flyers.

Amsterdam, dat aantrad zonder de geblesseerde Paul Vincent, leek geen moment op een ploeg die zich wilde plaatsen voor de halve finales om de beker. Heerenveen daarentegen ging er vol gas in.

Nason kon in de zesde minuut ongehinderd richting Knudsen schaatsen en de openingstreffer op het bord zetten. Precies 80 seconden later maakte Michael McCarthy er 2-0 van, zodat de verhoudingen al vroeg duidelijk waren. Zijn broer Matt scoorde in de tiende minuut zelfs nog de 3-0.

In de tweede periode werden de verhoudingen wat gelijker, maar dat leek grotendeels te wijten aan het feit dat de Flyers wat gas terug namen. Jongeling Brent Janssen brengt wat hoop in Amsterdamse harten door 3-1 te scoren, maar Marco Postma herstelt binnen vier minuten de ruime marge weer.

Alexander Ivanov schroefde de score vervolgens verder op door in de derde minuut van de slotperiode zijn zesde goal van deze competitie binnen te schieten. Amsterdam wisselde vervolgens met nog tien minuten te spelen goalie Tim Knudsen in voor backup Kisito Zonneveld. Deze moest in het restant van de speeltijd nog één treffer incasseren, toen Michael Nason op een powerplay een rebound binnen kon tikken.

Door de zege is Heerenveen zeker van een eindplek in de top drie van de bekercompetitie. Den Haag en Tilburg staan op 24 punten, terwijl Heerenveen op 23 staat. Alle drie hebben nog één wedstrijd te spelen. Amsterdam en Geleen gaan op de laatste speeldag bepalen wie er als vierde ploeg naar de halve finales om de beker gaat. Amsterdam ontvangt thuis koploper Den Haag, terwijl Geleen de Friese Flyers op bezoek krijgt.