16 december 200700:00

Door [email protected]

Flyers ruim langs Tijgers

Heerenveen had zaterdag in Amsterdam weinig moeite met de plaatselijke Tijgers. Erik Landman, Oleksandr Panchenko en Andrey Levitin noteerden elk een goal en een assist in de 1-5 overwinning.

De bezoekers sloegen hun grootste slag tussen de tiende en dertiende minuut. Binnen een tijdsbestek van 157 seconden scoorden Alexander Ivanov, Erik Landman en Oleksander Panchenko voor de Flyers. Na iets meer dan 12 minuten spelen hadden de Flyers daarmee een ruime 0-3 voorsprong in handen.

Amsterdam kon in de tweede period wat terug doen, maar was daarvoor wel afhankelijk van een fout van de Heerenveense goalie. Ryan Grinnell wilde tijdens een Friese powerplay de puck wegschieten, maar schoot tegen de benen van Marcel Kars aan. De puck viel pardoes in het net. Kort daarop kreeg Michael Nason een penaltyschot toegekend, maar Tim Knudsen voorkwam dat de Friese forward kon scoren.

Het duurde tot ver in de derde periode voor Heerenveen het overwicht in een ruimere score kon uitdrukken. In de vijftigste minuut gaf Andrey Levitin de bezoekers wat meer ademruimte. Twee minuten later zorgde John Gordon dat het zelfs nog 1-5 werd.

De Flyers behouden hun ongeslagen status in de competitie en staan na vijf wedstrijden in punten gelijk met Tilburg, dat eveneens ongeslagen is. Heerenveen ontvangt zondag in eigen huis Groningen voor een noordelijke derby. Amsterdam blijft vijfde, maar moet het zondag in een zes-punten duel opnemen tegen Eaters Geleen, dat momenteel vierde staat. Het verschil tussen de twee ploegen is twee punten, terwijl Amsterdam een wedstrijd in hand heeft.