26 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Flyers terug in de strijd

Heerenveen Flyers pakte de tweede zege in de bekercompetitie en voor de tweede keer was het Den Haag dat werd verslagen. Marco Postma had twee goals en een assist in de 5-2 zege voor Flyers.

Het waren broodnodige punten voor Heerenveen, dat met de overwinning Den Haag passeert op de ranglijst. De Friezen staan met Ă©Ă©n wedstrijd in de hand twee punten achter op Amsterdam, terwijl de achterstand op Nijmegen drie punten bedraagt.

Voor Den Haag was het de derde nederlaag in vier wedstrijden, waardoor de ploeg zakte naar de laatste plaats in de bekercompetitie. Met nog drie wedstrijden te gaan houdt de ploeg van Alexander Jacobs echter nog uitzicht op de top-vier.

Flyers speelde in eigen huis een geconcentreerde wedstrijd vol motivatie. Daarbij werd de ontmoeting feitelijk al in de eerste periode beslist. Met John Gurskis op de strafbank wegens hooking bracht Brian Ballman Heerenveen op voorsprong.

Garrett Winder verdubbelde de voorsprong een aar minuten later met zijn tweede goal in Friese dienst. Ook deze treffer werd gescoord terwijl John Gurskis de strafbank warm hield. Daarna was het de beurt aan Marco Postma om de wedstrijd met twee treffers op slot te gooien. Casey Bartzen had drie assists in de eerste periode.

Brian Ballman scoorde vroeg in de tweede periode zijn veertiende treffer van het lopende seizoen om de ellende voor Den Haag nog verder te vergroten. De ploeg sloeg kort na de vijfde goal van Heerenveen nog wel terug via Tony Demelinne, maar kon in het restant van de wedstrijd nauwelijks een vuist maken. Alleen Jan-Jaap Natte wist in het restant van de wedstrijd nog te scoren.