16 mei 200700:00

Door Joep Meijsen

Flyers trekt 3 imports aan

Heerenveen Flyers heeft de eerste drie aanwinsten voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt. Het gaat om de broers Matt en Mike McCarthy en verdediger John Gordon.

De oudste broer McCarthy, Matt, speelde afgelopen seizoen voor TEV Miesbach in de Duitse Oberliga, het derde niveau bij onze oosterburen. Hij was daar een teamgenoot van oud-Nijmegen-speler Jim Nagle. Miesbach eindigde met maar zes overwinningen in 48 wedstrijden op de laatste plaats in de liga. Met 22 goals en 26 assists draaide McCarthy zelf echter een keurige punt per wedstrijd, waarmee hij als tweede op de topscorerslijst van zijn team eindigde, een positie die hij deelde met Nagle.

De in Medfield, Massachusetts geboren 24-jarige McCarthy speelde daarvoor bij Tufts College in de Amerikaanse universiteitscompetitie. In 87 wedstrijden voor zijn universiteit kwam McCarthy tot 87 doelpunten en 43 assists, waarmee hij tot de succesvollere spelers van de ploeg behoorde.

Matt McCarthy krijgt bij Flyers gezelschap van zijn jongere broer Mike, die rechtstreeks uit het Amerikaanse college ijshockey komt. Hij speelde vier jaar voor de Hobart and William Smith Colleges, waar hij in 53 wedstrijden tot zeventien goals en 23 assists kwam. De 22-jarige aanvaller had vorig jaar tien goals en 16 assists in 24 ontmoetingen voor zijn universiteit en met afstand zijn beste seizoen.

De 25-jarige John Gordon is de defensieve aanwinst van Flyers. De verdediger speelde de afgelopen seizoenen voor Hamilton College, dat op een lager niveau uitkomt in de Amerikaanse universiteitscompetitie. Bekendste oud-speler van Hamilton is doelman Guy Hebert, die in de jaren negentig het doel verdedigde bij de Mighty Ducks of Anaheim.

De grote, stevige verdediger is afkomstig uit Keene, Ontario en speelde zijn ijshockey eerder voor de Lindsay Muskies, waar later ook de Nederlandse international Mike Dalhuisen actief werd. Gordon gold bij Hamilton College als de belangrijkste steunpilaar in de defensie. Afgelopen seizoen pakte hij vier goals en elf assists mee in negentien wedstrijden. Daarmee eindigde hij op de vijfde plaats van de topscorerslijst van de ploeg.

Flyers maakte eerder bekend dat Alex Andjelic ook het komende seizoen in de bank staat bij Heerenveen. Ook verdediger Jacco Landman keert terug voor nog een seizoen. Brian Ballman verlaat de club.