4 juli 200700:00

Door Joep Meijsen

Flyers trekt verdediger aan

Heerenveen Flyers heeft zich versterkt met verdediger Oriel McHugh. De 26-jarige Canadees heeft drie jaar profervaring in Noord-Amerika en kwam afgelopen seizoen uit voor de Laredo Bucks in de Central Hockey League.

Dat meldt Heerenveen op de eigen website. McHugh geldt als een stay-at-home defenseman, die zijn voornaamste ijshockeyopleiding kreeg bij de universiteit van Vermont. Deze staat bekend om het goede niveau van zijn ijshockeyteams. In vier seizoenen kwam McHugh tot dertien goals en tien assists in ruim honderd wedstrijden.

Na zijn universiteitsopleiding stapte de in St. Laurent in Quebec geboren McHugh over naar de Laredo Bucks in de Central Hockey League, een van de lagere maar zeer competitieve profcompetities in de Verenigde Staten. Met die ploeg eindigde hij op de eerste plaats in de eigen divisie, wat leidde tot een flinke run in de play-offs.

Dit leverde McHugh promotie op naar de sterkere East Coast Hockey League, waar hij terecht kon bij de Bakersfield Condors. Daar was hij onder meer een teamgenoot van ex-Trapper Dave Bonk en van Sean Venedam, die enkele jaren geleden op het punt stond over te stappen naar Heerenveen Flyers. McHugh kwam in dat seizoen tot drie goals en drie assists.

Afgelopen jaar was hij weer terug in Laredo, waar hij in 43 wedstrijden voor drie goals en elf assists zorgde. De overgang naar Heerenveen betekent het eerste buitenlandse avontuur voor de 1,91 meter lange en bijna honderd kilo wegende verdediger. Flyers kondigde begin juni al aan nog tenminste Ă©Ă©n buitenlandse verdediger aan te willen trekken.

McHugh is na Lawne Snyder en John Gordon het derde nieuwe gezicht in de defensie van Heerenveen, die verder onder meer bestaat uit Jacco Landman, Justin Bekkering en Jonas Carlenius.