6 juni 200700:00

Door Joep Meijsen

Flyers verwelkomt Snyder

Heerenveen Flyers heeft de Canadese verdediger Lawne Snyder toegevoegd aan de selectie. De club is ook zo goed als rond met Casey Bartzen en Kelly Shields over hun terugkeer naar Friesland. Don Nichols zoekt zijn heil echter na vier seizoenen in Thialf elders.

Dat staat in de nieuwsbrief van Heerenveen Flyers. Snyder is een 27-jarige verdediger met enkele wedstrijden ervaring in de Duitse Oberliga. De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor Florida Seals in de lagere Amerikaanse profcompetitie SPHL, waar hij onder meer een teamgenoot was van oud-Den Haag-speler John Gurskis. Zijn opleiding kreeg hij bij Elmira College in de Amerikaanse universiteitscompetitie NCAA. Daar deelde hij het ijs met Jason Silverthorne, die in het verleden in Geleen actief was.

De reputatie van Lawne Snyder is die van een verdediger met een hard schot. Na John Gordon is Snyder de tweede nieuwkomer in de defensie van Flyers, die verder onder meer bestaat uit Jacco Landman, Justin Bekkering en Jonas Carlenius. Flyers is nog op zoek naar een andere import-verdediger. Die moet de plaats innemen van Don Nichols, die heeft laten weten niet terug te willen keren naar Thialf. De populaire al drie keer tot beste verdediger van de liga gekozen Canadees zet zijn loopbaan elders voort. Een clubnaam is nog niet genoemd.

De clubtopscorer van vorig jaar, Casey Bartzen, keert naar alle waarschijnlijkheid wel terug. De Canadees die vorig jaar goed was voor de meeste assists in de Nederlandse competitie, 58, is volgens Flyers zo goed als akkoord over een nieuwe overeenkomst. Dat geldt ook voor doelman Kelly Shields, die vorig jaar zijn eerste seizoen in Heerenveen speelde. Na een moeizame start ontwikkelde de Canadees zich tot een betrouwbare sluitpost voor de Friese vice-kampioen.

De lokale jonge jongens Jolke Balt, Zahir Hup en Brent Janssen maken het komende seizoen ook deel uit van de opstelling van het team van hoofdcoach Alex Andjelic. Kevin Bruijsten vertrekt naar Amsterdam. Met de nog aan te trekken verdediger zou het contigent buitenlanders bij Flyers dit seizoen op elf komen, exclusief Nederlands-Canadees Justin Bekkering.