5 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Flyers wint in Groningen

Alan Jacob is zijn loopbaan bij zijn nieuwe club begonnen met een nederlaag. Groningen ging in eigen huis met 0-4 onderuit tegen Heerenveen, dat hiermee zijn ongeslagen status handhaaft.

Makkelijk ging het echter niet. Flyers speelde een moeizame wedstrijd, met veel fouten. Groningen beschikt echter niet over de kwaliteit in de ploeg om hier gebruik van te maken, zodat Flyers aan enkele powerplay-goals en treffers op de delayed penalty voldoende had om de overwinning te boeken. Groningen drong wel aan, kreeg ook kansen maar trof in Ryan Grinnell een fikse sta-in-de-weg, die met een shut-out de bus naar Friesland in kon stappen.

Erik Landman bracht Heerenveen op voorsprong door een schot van Moor van richting te veranderen. Deze score werd in de slotfase van de tweede periode verdubbeld door Michael Nason. In de openingsfase van de derde periode brak Flyers het Groningse verzet definitief via goals van Ivanov en Panchenko. Flyers trad aan zonder de geblesseerde Mike McCarthy, maar zag wel Lawne Snyder terugkeren in het team.

Ondanks de verwoede pogingen om tot scoren te komen, bleef Groningen met lege handen achter. De reeks nederlagen groeit daarmee verder. De laatste overwinning stamt van begin november 2007. Flyers handhaaft de ongeslagen status in de competitie en lijkt daarmee in sneltreinvaart op weg naar thuisvoordeel in de play-offs. De competitie duurt echter nog lang.