25 januari 200700:00

Flyers zet opmars voort

Heerenveen Flyers won woensdagavond de vijfde wedstrijd op rij door Amsterdam te verslaan. Don Nicols nam in overtime de winnende treffer voor zijn rekening.

In zeven wedstrijden in 2007 heeft Heerenveen Flyers pas Ă©Ă©n keer verloren. Die nederlaag stamt van 7 januari toen Flyers in de uitwedstrijd tegen Geleen met 6-3 onderuit ging. De coachingwissel, waarbij ervaren rot Alex Andjelic het roer overnam en de terugkeer van Jacco Landman in de defensie lijken daarmee hun succes af te werpen.

Ook het publiek lijkt de weg naar Thialf weer te hebben gevonden. Voor de midweekse wedstrijd kwamen bijna duizend toeschouwers naar het stadion. Zij zagen een wedstrijd die eerder spannend dan goed was, maar voldoende vermaak bood. Na tien minuten spelen pakte Heerenveen de leiding door een powerplaygoal van Don Nichols op aangeven van Marco Postma.

De gelijkmaker viel vroeg in de tweede periode. Mark Tanner rondde een goede combinatie tussen Eric Hoogvliets en Paul Vincent af met een snel schot. Het was de tiende treffer voor de in Nova Scotia, Canada geboren aanvaller, die vorig jaar aan kwam waaien bij Amsterdam.

De laatste twaalf minuten van de reguliere speeltijd kwam de ontmoeting ineens echt op gang. Paul Vincent bracht Amsterdam voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding, maar exact 1 minuut en 5 seconden later lag de gelijkmaker al in het net. Deze kwam van de stick van Brian Ballman, die zich heeft ontwikkeld dtot de topschutter van Flyers en met 24 doelpunten de nummer tien is in de Nederlandse competitie.

Een dubbele straf tegen Leo van den Thillart vijf minuten noor tijd bood Heerenveen een uitgelezen kans op de winnende goal. Met nog slechts 1 minuut en 18 seconden op de klok vond Andrey Levitin het net. Amper twintig seconden later stuurt scheidsrechter Van Baast achter elkaar Don Nichols en Jacco Landman naar de strafbank. Amstel Tijgers haalt bovendien ook nog de doelman van het ijs, waardoor een powerplay met zes tegen drie ontstaat. Alexander Schaafscham schiet binnen de kortste keren raak, waardoor alsnog overtime nodig is. Daarin scoort Don Nichols de winnende goal.