Trappers vs Fuchse 2018 Nagtzaam juicht

25 januari 201923:06

Friday roundup: Trappers zegeviert in Braunlage

Tilburg Trappers won vrijdagavond in de Oberliga met 2-10 in Braunlage. Van de drie wedstrijden op het programma in de Beneliga ging alleen de ontmoeting tussen Zoetermeer en Luik door. De Belgen wonnen het duel met ...

Afgelastingen

Vanwege de gladde wegen werden de twee topduels in de Beneliga, de topper tussen Heerenveen en Herentals en de ontmoeting tussen Den Haag en Nijmegen afgelast. Voor beide wedstrijden moet een nieuwe datum worden gevonden.

Harzer Falken - Tilburg Trappers (Oberliga) 2-10

Tilburg verloor de afgelopen twee wedstrijden en kwam in Braunlage tegen de lokale Harzer Falken in de eerste periode op achterstand door een treffer van Ehmann. Het was Kevin Bruijsten die er twee minuten voor het einde van de periode voor zorgde dat Tilburg toch met een gelijke stand de eerste pauze in kon. Een shorthanded goal van Nardo Nagtzaam zette Trappers daarna in het tweede bedrijf op voorsprong, waarna de Nijmeegse aanvaller zes minuten later zelf voor de 1-3 zou zorgen en daarmee de winnende goal.

Tilburg liep uiteindelijk uit naar een 2-10 overwinning. Mitch Bruijsten had twee goals en twee assist, net als Nardo Nagtzaam. Kevin Bruisten had twee goals en een assist, terwijl Jordy Verkiel drie assists op zijn naam bracht. De overige Tilburgse treffers werden gescoord door Ivy van den Heuvel, Floris van Elten, Brock Montgommery en Reno de Hondt.

Zondagmiddag ontvangt Trappers in eigen hal de BlackDragons uit Erfurt, ook een laagvlieger in de Oberliga Nord. De derby tussen Hannover Indians en Hannover Scorpions, de nummers drie en twee van de ranglijst, werd met 3-0 gewonnen door de Indians. Hierdoor versterkt Trappers zijn positie aan kop van de Oberliga Nord weer.

Zoetermeer Panters - Luik Bulldogs 3-9

Luik reisde wel af naar Zoetermeer en werd beloond met drie punten. De ploeg van Paul Vincent kwam in de openingsfase weliswaar op achterstand na een treffer van Joy Turpijn, maar via goals van Thomas Matheson en Lester Brown sloot Bulldogs de eerste periode af met een voorsprong die ze in het restant van het duel niet meer uit handen zou geven.

Akim Ramoul vergrootte de marge na vijf minuten spelen in de tweede periode verder, waarna Thomas Matheson zijn tweede van het duel dit voorbeeld volgde. Teris Wright bracht Panters nog iets terug, maar in het restant van de periode liep Luik alleen maar verder uit. Akim Ramoul scoorde nog een keer en ook Kai Willems deed dit, alvorens Wright zijn tweede van het duel scoorde.

In de slotperiode scoorde Ramoul zijn derde van dea vond, teriwjl ook Nicholas Rivait en Jordan Paulus nog doel troffen, eindstand: 3-9.