Dragons logo

19 juni 200900:00

Door Remco

Galan eerste import Dragons

Utrecht Dragons heeft de eerste nieuwe import voor het nieuwe seizoen vastgelegd. Het gaat om de 24-jarige Canadese aanvaller Kevin Galan, die de afgelopen vier jaar uitkwam voor Pitssburgh en Geneseo op het derde universiteitsniveau in de Verenigde Staten.

Kevin Galan geldt als een sterke power forward met zijn 1.85 meter en 95 kilo. In zijn vier seizoen in de derde divisie van de NCAA kwam Galan in totaal tot 102 wedstrijden waarin hij 52 goals en 33 assists noteerde. De eerste twee seizoenen in de NCAA speelde Galan voor Pittsburgh, de laatste twee seizoenen droeg Galan het shirt van Geneseo. De nieuwe Utrechter sloot zijn laatste seizoen bij Geneseo af als clubtopscorer.

De in Salmon Arm, British Columbia geboren aanvaller speelde voor zijn komst naar de universiteit drie seizoenen in de British Columbia Hockey League (BCHL). Voor drie verschillende teams kwam hij daar tot 19 goals en 16 assists in 84 wedstrijden.

Op de website van Utrecht Dragons laat voorzitter John Gerritsen weten blij te zijn met het vastleggen van Galan: ‘Kevin Galan is een sterke en scorende forward met een uitstekend schot.' Verder spreekt Gerritsen over het aanblijven van coach Frank Versteeg: ‘Frank heeft afgelopen jaar een moeilijk seizoen doorgemaakt en heeft aangegeven een team te willen waarmee hij het alle clubs moeilijk kan maken. Er zijn inmiddels vergaande gesprekken met andere goede imports.'

Utrecht Dragons maakte vorig jaar een rentree op het hoogste niveau maar kende een stormachtig seizoen. Utrecht eindigde kansloos op de laatste plaats en kende de nodige financiële problemen waardoor met veel moeite het einde van de competitie werd gehaald.