15 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Gallagher/Visschers bij Hijs

Ray Gallagher en Marc Visschers krijgen een belangrijke rol bij de jeugdafdeling van Den Haag. De oud-spelers gaan zich bezighouden met de jeugd en het nieuwe eerste divisieteam in de Residentie.

Dat heeft de jeugdafdeling van Den Haag bekendgemaakt. Gallagher en Visschers werken al langere tijd samen bij het Nederlands team onder zestien jaar. Onder de naam Gavis Ice Hockey Development hebben zij naar eigen zeggen een methode ontwikkeld om jonge Nederlandse talenten verder te helpen.

Gallagher en Visschers hebben beiden een lange loopbaan achter de rug in de eredivisie waarbij zij jarenlang in Nijmegen, Geleen en Den Haag teamgenoten waren. Beiden sloten hun actieve loopbaan in de eredivisie twee jaar geleden af in Den Haag.

Het eerste divisieteam van Den Haag wordt aangestuurd vanuit de jeugdafdeling, die nog onder de naam Wolves door het leven gaat. Het eredivisieteam is ondergebracht in een aparte organisatie. Beide takken van het Haagse ijshockey werken wel intensief samen, zo ondersteunt het eredivisieteam de nieuwe ploeg in de eerste divisie. Dit team moet het gat tussen de jeugdafdeling en de eredivisie verkleinen.

Het is de bedoeling dat Visschers en Gallagher zich voor meerdere jaren gaan bezighouden met de talentontwikkeling in Den Haag. Den Haag is de tweede club die zijn jeugdcoaching op de schop neemt. Tilburg stelde onlangs Alex Andjelic aan als hoofd van de jeugdopleiding.