25 januari 200500:00

Door Remco

Game Day Preview 25-01

Geleen maakt zich op voor een belangrijke wedstrijd op weg naar de playoffs. Vavond is Nijmegen in Glanerbrook de tegenstander. De Emperors strijden samen met Geleen en Tilburg om de plaatsen drie en vier.

Bij winst op Nijmegen neemt Geleen de belangrijke derde plaats in beslag. Winst is haast noodzakelijk voor de Eaters, want hun programma lijkt het zwaarst. De Eaters moeten nog op bezoek bij Heerenveen en Den Haag terwijl Amsterdam nog zal afreizen naar het zuiden. Nijmegen treft voornamelijk Belgische clubs. Aanstaande vrijdag ontvangt Nijmegen de Flyers uit Heerenveen en op 6 februari wacht de kraker in Tilburg tegen de Trappers.

Vanavond kunnen beide partijen echter al een grote slag slaan. De wedstrijd is de derde confrontatie van dit seizoen in Glanerbrook. De seizoensopener werd destijds eenvoudig met 1-6 gewonnen door Nijmegen. Sinds die tijd zijn de Eaters echter een stuk gegroeid en de tweede wedstrijd op 24 oktober werd met 4-1 gewonnen door de Eaters.

De uitslag morgen is moeilijk te voorspellen. Geleen won afgelopen weekend tweemaal van de Phantoms uit Deurne maar beide wedstrijden waren niet overtuigend. Thuis kwamen de Limburgers achter te staan met 0-5 maar werden op tijd wakker en wonnen uiteindelijk met 10-5. Nijmegen won thuis simpel van Turnhout en ook Heist op den Berg werd verslagen met een shut out voor Casper Swart.

De man in vorm bij de Eaters lijkt Jamie Schaafsma. De Nederlands-Canadees scoorde afgelopen weekend drie maal, net als zijn collega Lambert Keulen. Ook Nijmegen heeft makkelijk scorende spelers. John Versteeg blijft aanvallend zeer belangrijk maar vooral Eric Hoogvliets lijkt definitief door te breken. Hoogvliets speelt het hele seizoen al naar behoren maar de afgelopen weken bekroont hij dit tevens met goals.

Sleutelrol zal weggelegd zijn voor de goalies. Bjorn Steijlen van Geleen zal niet veel vertrouwen hebben gekregen van zijn optreden tegen Deurne. Na de 0-3 werd hij gewisseld maar mocht later toch weer invallen. Casper Swart daarentegen behaalde zijn derde shutout dit seizoen. De 23-jarige Swart krijgt dit seizoen al veel lof voor zijn optreden.

Het duel begint vandaag om 20.30 uur en staat onder leiding van Earl Rhyno.