26 januari 200500:00

Door Remco

Game Day Preview 26-01

Drie wedstrijden op het programma vanavond in de Coupe der Lage Landen. Bekerwinnaar Amsterdam treft op Heerenveen, Tilburg Trappers ontvangt Den Haag en er is een onderlinge confrontatie in België tussen Leuven en Deurne. De Game Day Preview gaat vooral over de eerstgenoemde wedstrijd.

Preview: Amsterdam Ă‚ Heerenveen

Amsterdam Bulldogs is in the winning mood. De Flyers zouden dolgraag een eind willen maken aan de winning streak van de Bulldogs. De inzet van het duel is de eerste plaats in de Coupe der Lage Landen.

Voor Amsterdam lijkt er geen vuiltje aan de lucht. De ploeg won op imponerende wijze de nationale beker en afgelopen weekend werden Tilburg en Deurne aan de zegekar gebonden. Bij winst zijn de Amsterdammers nagenoeg zeker van de eerste plaats. Voor Heerenveen is het een kans om rechtstreekse plaatsing voor de play-offs dichterbij te brengen. Geleen, Nijmegen en Tilburg hijgen in de nek van de Friezen.

Beide ploegen ontmoetten elkaar Ă©Ă©n keer eerder dit jaar in de Jaap Eden hal. Dat was op de eerste speeldag toen Heerenveen met 4-1 winnend de hoofdstad verliet. Inmiddels is Amsterdam zichtbaar sterker geworden en is Heerenveen na het zwakke bekeroptreden in een kleine crisis terechtgekomen. Coach Dave Hrysky is opgestapt en zijn taken worden nu overgenomen worden door spelers Robert Starke en Jacco Landman.

De onervaren coaches wonnen wel hun eerste wedstrijden. Echter thuis tegen Den Haag (6-0) en uit tegen Turnhout (1-9) zijn nu niet bepaald moeilijke wedstrijden te noemen. De uitwedstrijd tegen Amsterdam is de eerste serieuze test voor Landman en Starke. Bij Amsterdam is alleen de vraag wie er morgen keept. Yordan van Hoegee sleepte zijn ploeg naar de overwinning tegen Tilburg en behaalde een dag later een shutout tegen Leuven Chiefs. Of keert Mark McArthur terug? De Canadees maakte een geweldige indruk in Eindhoven en lijkt een waardige opvolger voor Phil Groeneveld te worden.

Heerenveen vertrouwt op hun topscorers Tyler Palmiscno en Matt Korthuis die ook afgelopen weekend weer meerdere malen scoorden. De man in vorm bij Amsterdam is zonder meer Tommie Hartogs. Hartogs scoorde vier doelpunten in de bekerfinale tegen Nijmegen en een schitterende goal tegen Tilburg afgelopen vrijdag.

De wedstrijd begint vanavond om 20.15 uur en staat onder leiding van Jean Paul den Brabander.

Tilburg - Den Haag

Tilburg blijft het in eigen huis goed doen, terwijl Den Haag moeite blijft houden met uitwedstrijden. Daarmee is de formatie uit Tilburg de duidelijke favoriet in deze ontmoeting. Den Haag toonde echter afgelopen vrijdag in eigen huis weer langzaam op de weg terug te zijn na enkele moeilijke weken. Tegen Heerenveen hield de formatie op zaterdag ook nog lang stand, maar de Noorderlingen liepen in de slotfase uit naar een ruime 6-0 zege. De wedstrijd begint vanavond om 20.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Robbe.