26 november 200600:00

Door Joep Meijsen

Game Day Preview 26/11

Het wedstrijdprogramma van zondag lijkt op basis van de ranglijst te zijn opgesteld. Alle ploegen in de eredivisie komen in actie en spelen tegen de ploeg die het dichtst bij staat op de ranglijst.

Heerenveen Flyers - Den Haag Wolves
Datum: 26-11-2006
Locatie: Thialf, Heerenveen
Aanvangstijd: 17.00 uur
Referee: De Brabander (Toemen, Hesselberth)

Onderlinge ontmoetingen: Heerenveen en Den Haag kwamen elkaar dit seizoen al drie keer tegen. Den Haag won twee keer tijdens de Challenge Cup, maar Flyers won de eerste ontmoeting tijdens de bekercompetitie. Garrett Winder scoorde elf seconden voor tijd de winnende goal in de 4-5 winst voor Heerenveen. Brad Wanchulak had twee treffers voor de Friezen, terwijl John Gurskis drie assists had voor Den Haag.

Thuisploeg: De overwinning tegen Den Haag is de enige tot nu toe voor Flyers tijdens de bekercompetitie. De ploeg van Brian de Bruyn verloor zaterdagavond met 3-0 van Geleen, waardoor de ploeg op achterstand staat in de strijd om een plek in de halve finales van de beker. Met twee goals en vijf assists is Marco Postma de topscorer van Geleen tot nu toe in de bekercompetitie.

Uitploeg: Den Haag verloor vrijdagavond in eigen huis van Amsterdam, waardoor het team van Alexander Jacobs buiten de top vier in de bekercompetitie viel. Het team presteert vooralsnog wisselvallig, want een week eerder werd nog knap in Nijmegen gewonnen, maar ging de ploeg thuis tegen Geleen onderuit. Peter Seton keert waarschijnlijk terug in het net bij Den Haag.

Laatste vijf wedstrijden Heerenveen: 1 - 4 - 0 - 0
Laatste vijf wedstrijden Den Haag: 1 - 3 - 1 - 0

Sleutel: Heerenveen moet nu echt beginnen met het pakken van punten of zich gaan voorbereiden op de competitie. Den Haag kan met winst de aansluiting met Amsterdam en Nijmegen behouden voor een plek in de halve finale's.

Amstel Tijgers - Nijmegen Emperors
Datum: 26-11-2006
Locatie: Jaap Edenbaan, Amsterdam
Aanvangstijd: 18.00 uur
Referee: Van de Waarden (V.d. Berg, De Ridder)

Onderlinge ontmoetingen: Amsterdam en Nijmegen speelden tot nu toe dit seizoen pas Ă©Ă©n keer tegen elkaar. Emperors was in eigen huis met 5-1 te sterk voor de ploeg uit de hoofdstad. Tobias Jensen had twee goals voor Nijmegen, terwijl de enige Amsterdamse goal werd gescoord door Leo van den Thillart.

Thuisploeg: Nijmegen Emperors verloor drie van de laatste vier wedstrijden en verspeelde daarmee een goede klassering in de bekercompetitie. Afgelopen vrijdag verloor de ploeg nipt van Tilburg Trappers na een sterke derde periode. Anders Dahlin heeft drie goals en vijf assists tot nu toe in de Bekercompetitie.

Uitploeg: Amstel Tijgers verloor vorig weekeinde beide wedstrijden, maar boekte vrijdagavond een prima overwinning in Den Haag. Jamie Schaafsma maakte een verdienstelijk debuut, maar de Zweed Drugge kwam nog niet in actie. Paul Vincent is weer fit. Met vijf goals en drie assists is Bohuslav Subr de topscorer voor Amsterdam in de bekercompetitie.

Laatste vijf wedstrijden Amsterdam: 2 - 3 - 0 - 0
Laatste vijf wedstrijden Nijmegen: 2 - 2 - 0 - 1

Sleutel: Nijmegen en Amsterdam staan op gelijke hoogte op de ranglijst van de bekercompetitie. Een overwinning hier bepaalt wie de hete adem van Den Haag in de nek blijft voelen of wie met meer vertrouwen de laatste wedstrijden van de bekercompetitie in gaat.

Tilburg Trappers - Eaters Geleen
Datum: 26-11-2006
Locatie: Stappegoor, Tilburg
Aanvangstijd: 19.00 uur
Referee: Bergman (Zigterman, De Witte)

Onderlinge ontmoetingen: Tilburg en Geleen kwamen elkaar tot nu toe dit seizoen al drie keer tegen. Twee keer was Tilburg de sterkste, de andere wedstrijd werd door Geleen gewonnen. De laatste ontmoeting was in Geleen en leverde Trappers een ruime 1-5 overwinning op. Dave Bonk had drie assists namens Tilburg.

Thuisploeg: Tilburg Trappers draait tot nu toe als een trein. De ploeg won alle wedstrijden tot nu toe in de Bekercompetitie en plaatste zich al voor de halve finales van de beker. Afgelopen vrijdag was de ploeg lange tijd op weg naar een ruime overwinning in Nijmegen, maar werd in de derde periode onder druk gezet, wat Nijmegen nog bijna de gelijkmaker opleverde.

Uitploeg: Geleen staat tweede in de bekercompetitie en is dichtbij kwalificatie voor de halve finales van de beker. De ploeg won zaterdag in eigen huis met 3-0 van Heerenveen, een zege die te danken was aan twee goals en een assist van Lamonte Polet en goed keeperswerk van Casper Swart.

Laatste vijf wedstrijden Tilburg: 5 -0 - 0 -0
Laatste vijf wedstrijden Geleen: 3 - 1 - 1 - 0

Sleutel: De wedstrijden tussen Geleen en Tilburg verliepen tot nu toe zeer wisselvallig. Trappers hoeft niet meer zo en kan ontspannen spelen, terwijl Geleen bij winst de kwalificatie voor de halve finales zo goed als rond heeft.