Gijs euverman look bench 0910

27 januari 201000:00

Door Joep Meijsen

Geding tegen Grizzlies gestaakt

De gemeente Groningen heeft het kort geding tegen ijshockeyclub Grizzlies ingetrokken. De betaling van tienduizend euro bleek voldoende.

Daardoor kan in ieder geval het seizoen worden afgemaakt voor Groningen. De club heeft nog vier thuiswedstrijden op het programma staan, waarbij de thuiswedstrijd tegen Nijmegen op zondag 21 februari waarschijnlijk de laatste is. Grizzlies heeft nog slechts een theoretische kans om de play-offs te halen.

De gemeente Groningen dreigde enkele weken geleden een vroegtijdig einde te maken aan het seizoen van de ijshockeyers uit de provinciehoofdstad. Door middel van een kort geding wilde de gemeente de club per direct uit de ijshal laten zetten. Dit vanwege een vermeende forse betalingsachterstand. De club betwistte een deel van dit bedrag en het moment van de betaling.

De club wist daarop een bedrag van tienduizend euro bijeen te krijgen en vroeg de gemeente het kort geding af te blazen. Dat is nu dus gebeurd. Met de gemeente is afgesproken dat de totale schuld uiterlijk 1 juni 2010 is voldaan. Dat gebeurt in vier termijnen.