Nijb newlogo 0809

30 mei 200900:00

Door Joep Meijsen

Geen U18-WK in Den Haag

Nederland ziet af van de organisatie van het wereldkampioenschap U18. Het is niet gelukt de begroting op tijd rond te krijgen. Het kampioenschap wordt nu in Oekraïne gespeeld.

Dat laten de Nederlandse IJshockeybond en Den Haag weten. De Hofstad was de kandidaatstad namens Nederland. Nederland had na afloop van het IIHF-congres drie weken gekregen om de organisatie op poten te zetten. Binnen die deadline is het niet gelukt alles rond te krijgen.

‘We waren ver, maar net niet ver genoeg. Nijb-voorzitter Joop Vuller had vanuit de bond al een aanzienlijke bijdrage toegezegd en een soortgelijk bedrag bedongen bij de Belgische bond. Met de bijdrage van de internationale federatie was zo'n 60 procent van de begroting rond. De gemeente Den Haag was ook zeker bereidwillig en enthousiast, maar de tijd was te kort om begroting sluitend te krijgen', zegt general manager Rene van der Kooij.

‘Als bestuur houden wij niet van half werk. Je doet het goed of je doet het niet. In overleg met Joop Vullers hebben we samen besloten de organisatie aan de Oekraïne te gunnen. Aan het WK doen behalve Nederland, België en Oekraïne ook de U18-teams van Servië, Australië en Spanje mee. Den Haag gaat nu verder in gesprek met de gemeente over het opknappen van de ijsbaan in Den Haag. Onder meer boarding, kleedkamers en kantoor moeten worden aangepakt. Volgens Den Haag verlopen die gesprekken goed.

De ijshockeybond vindt het vanzelfsprekend jammer dat het niet is gelukt het WK naar Nederland te halen. ‘Er is in de hofstad keihard gewerkt aan een uitdaging, helaas blijkt 3 weken tekort. Voor de NIJB blijft daarmee één WK in eigen land over, daar gaan we een enorm feest van maken. Niet alleen in Tilburg, Oranje zal zijn oefenstage op meerdere plaatsen in het land afwikkelen. Daarbij zijn we dan graag een keer te gast in de Uithof', zegt voorzitter Vullers.