9 januari 200900:00

Door [email protected]

Geleen gelukkig in Groningen

Geleen boekte donderdag in Groningen haar vierde overwinning op rij. Na de 5-6 zege heeft Eaters een stevige grip op de vierde plek in de competitie. Verdediger Mike Walling scoorde zijn eerste twee doelpunten van het seizoen, waaronder de gamewinner in de slotminuten van de ontmoeting.

De laatste ontmoeting tussen de twee teams stamt van 21 december, toen de Groningers er na overtime met een 2-3 zege vandoor gingen. De wedstrijd van donderdag was in elk geval qua scoreverloop ook weer een spannende aangelegenheid. De gastheren maakten drie keer een Geleense voorsprong ongedaan en pakten zelf twee keer de leiding.

De wedstrijd - onder leiding van Martin de Wilde - kende weinig straffen. Drie keer moest een Groninger plaatsnemen op de strafbank, terwijl Geleen maar vijf keer hoefde te zitten.

De Limburgers moesten echter wel twee doelpunten incasseren op de powerplay. Grizzlies scoorde in de tweede periode twee keer op een dubbele powerplay. De thuisploeg boog daarmee in een tijdsbestek van vijf minuten een 2-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong.

Eaters defence Mike Walling lachte echter als laatste. De Canadees zette Geleen vijf minuten voor tijd op een 4-5 voorsprong, zag Groningen 40 seconden later gelijk trekken en schoot een dikke minuut later zijn ploeg alsnog naar een overwinning.

Het waren de eerste twee doelpunten voor Walling dit jaar. In de afgelopen twee seizoenen bij Geleen scoorde de verdediger zes doelpunten. Bij Geleen tekende Nathan Daly voor een goal en twee assists. Casey Bartzen, Andrew Derton en Lance Herauf hadden ieder een goal en een assist.

Voor Grizzlies was Blair Lefebvre weer op dreef. De Canadees was betrokken bij vier van de vijf Groningse doelpunten en liet twee goals en twee assists optekenen. Met zijn 14 doelpunten is hij momenteel de meestscorende speler in Nederland. Ook in het puntenklassement leidt hij, alhoewel hij die eer moet delen met Taggart Desmet van Tilburg. Beide spelers hebben 25 punten.

Groningen blijft na het verlies op de zevende plaats in de competitie staan. Eindhoven loopt echter maar een punt achter met nog twee wedstrijden meer te spelen. Geleen slaat door de winst een gat van drie punten met Amsterdam, dat ook nog een wedstrijd meer gespeeld heeft. Eaters ontmoet zondag in eigen huis Nijmegen, dat met twee punten meer de derde plaats in handen heeft.