25 juni 200800:00

Door Joep Meijsen

Geleen haalt Finkenrath

Eaters Geleen trekt de 22-jarige doelman Benjamin Finkenrath aan. De Duitser stapt over vanuit Nijmegen.

Dat maakt Eaters bekend. Finkenrath vormde afgelopen jaar een goalie-duo bij Nijmegen met Casper Swart. Coach Uli Egen is in zijn nopjes met de aanwinst. 'Afgelopen seizoen maakte hij een zeer goede indruk op mij tijdens de wedstrijden tegen Geleen. Ook in wedstrijden tegen andere tams bleek hij vaak van groot belang voor Nijmegen', aldus de coach van Geleen.

Finkenrath was voor zijn komst naar Nederland actief voor verschillende clubs in de Duitse Oberliga, waar hij laatstelijk voor Heilbronn speelde. Ook kwam hij Ă©Ă©n wedstrijd als back-up in actie voor Mannheim in de DEL. Daarvoor speelde hij jaren op het hoogste jeugdniveau in Duitsland.

Vorig jaar werd het doel bij Geleen verdedigd door het duo Tomas Kalousek en later Frank Novello. Laatstgenoemde was de eerste doelman van de Limburgse club tijdens de play-offs, waarin de ploeg in zes wedstrijden werd uitgeschakeld door Tilburg Trappers.

Finkenrath is de vierde speler in de selectie van Eaters voor het nieuwe seizoen. Eerder al werden Mike Walling, Steve Farrer en Glenn Bakx gecontracteerd. Akim Ramoul stapt over naar Nijmegen, terwijl Ryan McLeod in Zweden getekend heeft.

Compleet transferoverzicht >>>