3 november 200700:00

Door [email protected]

Geleen nipt langs Den Haag

Geleen pakte zaterdan in eigen huis twee belangrijke punten tegen Den Haag. Eaters versloeg de nummer twee in de competitie na penaltyshots met 2-1.

Na een doelpuntloze eerste periode schoot Den Haag in de tweede doorgang als eerste raak. Jan Bohac kon op aangeven van Jan-Jaap Natte en Matt Korthuis de verder prima keepende Kalousek verslaan. Het duurde niet lang voordat Geleen de stand weer gelijk trok. Verdediger Erik Tummers wist zeven minuten later shorthanded de stand gelijk te trekken.

In de slotminuten van de wedstrijd kreeg Eater Ryan McLeod een match penalty voor headbutting, waardoor de bezoekers de overtime met een powerplay konden beginnen. In de tweede minuut van die overtime kreeg Brian McGarry een penaltyshot toegewezen. Een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen, maar de Canadees miste .

In de penaltyshootout die na 65 minuten volgde was Eaters Geleen drie keer succesvol. Akim Ramoul, Erik Tummers en Brian McGarry schoten raak. Voor Den Haag wist alleen Matt Korthuis te scoren.

Geleen zakt ondanks de winst terug naar de vijfde plaats, vooral door de winst van Heerenveen Flyers op Tilburg Trappers. Den Haag blijft tweede in de competitie en is een punt ingelopen op Tilburg.