24 oktober 200700:00

Geleen onderuit in Hofstad

Hijs Den Haag boekte in eigen huis de derde zege op rij in de bekercompetitie. Ditmaal wonnen de Hagenezen met 4-2 van Eaters Geleen. Den Haag klom dankzij de overwinning naar de derde plaats.

De 200 aanwezige toeschouwers in de Uithof zagen de thuisploeg sterk beginnen. Na vijf minuten opende de Zweedse verdediger Hendrik Soderqvist de score voor Hijs. Soderqvist blijkt een trefzekere verdediger met inmiddels al vier goals in vijf wedstrijden.

Halverwege de eerste periode mocht Erik Tummers twee minuten gaan afkoelen wegens hooking. Den Haag profiteerde optimaal en verdubbelde de voorsprong via de Nederlands-Canadees Marcel Bruinsma. De 21-jarige aanvaller is daarmee de topscorer aan Haagse zijde met vier goals en drie assists.

Aan het begin van de tweede periode was het weer tijd voor de show van Brian McGarry. De Geleense topscorer van afgelopen seizoen scoorde binnen vier minuten tweemaal en bracht zijn ploeg weer langszij. McGarry is inmiddels al weer opgeklommen tot de tweede plaats op de topscorerslijst met elf goals en vier assists. Alleen Paul Vincent blijft de 22-jarige Canadees voor.

Beide ploegen leken te gaan rusten met een 2-2 gelijke stand maar international Matt Korthuis dacht daar anders over. De 26-jarige Korthuis zette Den Haag acht seconden voor het einde van de tweede periode shorthanded op een 3-2 voorsprong.

Den Haag breidde de voorsprong verder uit na vijf minuten in de derde periode. De sterke verdediger Doug MacIver noteerde de 4-2 tijdens een man meer situatie. Daarmee was de wedstrijd ook beslist. Een eventueel slotoffensief van Geleen werd bemoeilijkt door een drietal straffen aan Geleense zijde.