29 januari 200700:00

Door Joep Meijsen

Geleen pakt tweede plaats

Eaters Geleen won ook de tweede wedstrijd van het weekeinde en rukt daarmee op naar de tweede plaats op de ranglijst. De ploeg van Dave Hyrsky heeft dankzij de 2-1 zege op Tilburg Trappers zelfs uitzicht op de eerste plaats.

Het was geen bijzonder goede wedstrijd in Glanerbrook, vooral de eerste twee periodes leek het ijshockey meer op een schaakspel dan op de snelle teamsport die het in werkelijkheid is. Voor nipt geen duizend toeschouwers bood scheidsrechter Van Baast de beide teams verschillende mogelijkheden op de powerplay, maar hiervan werd niet geprofiteerd.

Met nog acht seconden te spelen in de tweede periode profiteert Lamonte Polet van een slordigheidje achterin bij Trappers en legt de puck achter Martin Trommelen, die de start kreeg bij de Tilburgers. Daarmee heeft Eaters het initiatief in de wedstrijd te pakken en moet Trappers met een nieuw wedstrijdplan komen.

Als zeven minuten voor tijd Brian McGarry zijn 'league leading' 33e treffer van het seizoen binnenschiet, lijkt de wedstrijd beslist. McGarry deelt zijn eerste plaats op de lijst van doelpuntenmakers in Nederland overigens met de zondagavond doelpuntloze Doug Stienstra.

Het is Bjorn Willemse die Trappers nog hoop geeft op een beter resultaat. Dat deze treffer op de powerplay valt, is geen verrassing. Willemse scoorde negen van zijn elf doelpunten terwijl Trappers met een man meer op het ijs stond. Het slotoffensief van Tilburg levert echter geen resultaat op.

Door de zege passeert Eaters de tegenstander op de ranglijst. Qua verliespunten staat de ploeg van Dave Hyrsky er zelfs beter voor dan koploper Amsterdam met wie het op zaterdagavond al afrekende. Trappers komt dinsdag weer op bezoek in Glanerbrook.