17 februari 200800:00

Door Remco

Geleen speelt met Grizzlies

Eaters Geleen kende in de laatste competitiewedstrijd geen enkel probleem met Groningen Grizzlies. De Limburgers wonnen met 12-2 van de rode lantaarndrager en Jamie Visser was met drie goals topscorer aan Geleense zijde.

Geleen lijkt klaar voor het begin van de play-offs. Over minder dan een week zal Eaters het in de halve finale een stuk moeilijker krijgen tegen Tilburg Trappers dan op zondagavond tegen Groningen.

In de eerste periode nam de thuisploeg een 2-0 voorsprong via de Nederlandse internationals Akim Ramoul en Jamie Visser. Pas in het tweede bedrijf ging het echt mis voor de Groningers. Geleen liep simpel uit naar een eclatante 11-1 voorsprong. Jamie Visser scoorde tweemaal en de andere goals kwamen op naam van Akim Ramoul, Ryan McLeod, Brian McGarry, Petr Kratky, Jeffrey Mens, Bradley McDonald en Henrik Ivarsson. Het Groningse tegendoelpunt werd gemaakt door Matt Tremblay. Op het moment van het Groningse doelpunt zat de startende goalie Tomas Kalousek al rustig in de spelersbank en was halverwege de ontmoeting vervangen door de jeugdige Quentin Cuijpers. Tegenstander Groningen haalde overigens bijna gelijktijdig ook de goalie naar de kant. Tom Korte werd uit zijn lijden verlost en gaf het stokje over aan Martijn Oosterwijk.

Beide ploegen wisten in de laatste periode nog Ă©Ă©nmaal te scoren. Ryan McLeod en Tjalling Stellema zorgden voor de 12-2 eindstand. Daarmee zit het seizoen erop voor Groningen dat dit jaar terugkeerde op het hoogste niveau. De Groningers gaan nu nog een aantal wedstrijden spelen tegen Nijmegen en Amsterdam. Er wordt op dit moment nog gekeken wanneer deze wedstrijden plaats kunnen vinden. Nijmegen en Groningen zullen in ieder geval zonder imports deze wedstrijden afwerken.