9 juli 200800:00

Door Remco

Geleen strikt Nathan Daly

Eaters Geleen heeft zich versterkt met de 24-jarige Nathan Daly. De Canadese forward kwam afgelopen seizoen nog uit voor Groningen Grizzlies. Daly is na Benjamin Finkenrath en Jake Brenk de derde nieuweling bij de Limburgers.

De linkshandige forward begon zijn professionele carrière in de SPHL bij Knoxville Ice Bears waarmee hij in dat seizoen direct kampioen werd. Aan het einde van dat succesvolle seizoen verhuisde Daly naar Richmond Renegades. In totaal speelde Daly 120 wedstrijden in de SPHL waarin hij tot 28 goals en 59 assists kwam. Daarnaast verzamelde Daly 54 strafminuten.

Afgelopen seizoen was Daly de topscoorder van Groningen met 10 goals en 26 assists. Daly, geboren in North Bay, Ontario is 1.82 meter groot en weegt 87 kilo. Met de komst van Daly krijgt de selectie van Geleen steeds meer vorm. Naast Daly, Finkenrath en Brenk blijven de imports Mike Walling en Steve Farrer nog een seizoen in Geleen. Coach Uli Egen kan ook weer beschikken over Lambert Keulen, Jeffrey Mens en Glenn Bakx. Akim Ramoul nam afscheid van de Eaters en vertrekt naar Nijmegen.