8 oktober 200700:00

Door Joep Meijsen

Geleen trekt aanvaller aan

Geleen heeft de selectie versterkt met de 23-jarige Canadese aanvaller Ryan McLeod. De center speelde afgelopen seizoen voor New Mexico Scorpions in de Central Hockey League, waar hij onder meer kortstondig samenspeelde met Jake Brenk van Nijmegen.

McLeod versterkt een aanval die afgelopen weekeinde al tien keer tot scoren kwam tegen Nijmegen. De aanvaller is intussen al in Geleen en maakt naar alle waarschijnlijkheid komend weekeinde zijn debuut voor Eaters, dat een uitwedstrijd tegen Amsterdam en een thuiswedstrijd tegen Groningen op het programma heeft staan.

De in Fernie, British Columbia geboren aanvaller tekende vorig jaar in 64 wedstrijden voor 24 doelpunten en veertig assists, voor exact een punt per game. In de play-offs hield hij dit gemiddelde vol met vier goals en zes assists in tien wedstrijden. Een jaar eerder maakte McLeod zijn profdebuut bij Victoria uit de East Coast Hockey League, waar hij twee assists op zijn naam bracht in dertien wedstrijden.

De aanvaller speelde verschillende seizoenen op lager jeugdniveau in Canada in de British Columbia Hockey League, die vooral spelers opleid voor een studiebeurs in de Verenigde Staten. In zijn laatste seizoen in de BCHL scoorde McLeod 35 goals en nam 42 assists voor zijn rekening in 55 wedstrijden. Na twee jaar aan de universiteit van Alaska maakte hij zijn profdebuut.

Op universiteitsniveau trainde de aanvaller onder meer onder leiding van oud-Trapper Guy Gadowsky. Hij wordt geprezen om zijn snelheid en scorend vermogen, zonder dat hij zijn defensieve taken laat liggen. McLeod is de tiende import voor Geleen, dat verder nog over de Nederlandse-Canadees Jamie Visser beschikt.