21 december 200700:00

Geleen wint in Den Haag

Eaters Geleen won voor de vierde keer op rij. Ditmaal wonnen de Limburgers met 4-5 in en tegen Den Haag. Ducan Halloun was met een goal en een assist goed op dreef tegen zijn oude ploeg.

De wedstrijd begon met een naar incident. Linesmen Ramon Sterkens bleef al in de tweede minuut roerloos op het ijs liggen. Sterkens werd uiteindelijk op een brancard van het ijs gehaald. De oorzaak van de blessure bleef onbekend. Na deze onderbreking van tien minuten kwam de wedstrijd weer op gang. Beide teams waren in de eerste twintig minuten behoorlijk aan elkaar gewaagd en de wedstrijd golfde op en neer.

Geleen nam na bijna drie minuten spelen de voorsprong. Jeffrey Mens bediende met een bekeken pass Jamie Visser die bij de tweede paal kon binnen tikken. Mens viel vanavond positief op samen met het andere jeugdige talent Diego Winters. Het jonge duo mocht vanavond veelvuldig het ijs op in één lijn met Visser.

De Haagse gelijkmaker in de negende minuut mocht er ook wezen. Net na het verstrijken van een straf tegen Glenn Bakx wist Anton Butochnov met een slimme pass de vrijstaande John Hecimovic te vinden: 1-1.

In de tweede periode verspeelde de thuisploeg de wedstrijd. De Hagenezen waren volledig de weg kwijt en Geleen profiteerde optimaal door driemaal te scoren. Brian McGarry scoorde in de 24e minuut van dichtbij tijdens een Limburgse powerplay nadat de Haagse verdediging verzuimde de puck uit het vak te krijgen. Daarna kwam de wraak van Ducan Halloun. De Tsjechische aanvaller begon dit seizoen in de selectie van Den Haag maar kreeg in november zijn congé. De behendige, snelle forward behaalde in het shirt van Geleen de ultieme revanche. Eerste bediende Halloun zijn ploeggenoot Akim Ramoul die de derde Geleense treffer binnenschoot. Minuten later was het Halloun zelf die goalie Sami Heinonen verraste met een schot in de rechterhoek. De puck ging langs de vanghandschoen van de Finse goalie en via de binnenkant van de paal in het net.

Den Haag wist zich in de derde periode ietwat te herstellen. In de 49e minuut scoorde Bohuslav Subr de 2-4 door alert te reageren bij een scrimmage voor de neus van doelman Frank Novello. Den Haag was echter niet bij machte om serieus op jacht te gaan naar een gelijkmaker. De ‘Vorentscheidung' kwam van de stick van Erik Tummers. De international mocht tijdens een man-meer situatie vrij aanleggen en schoot de puck bekwaam over de stick van Heinonen.

De wedstrijd leek daarna zonder al te veel spanning richting het einde te gaan totdat Bohuslav Subr anderhalve minuut voor tijd zijn tweede treffer van de avond maakte. Subr tikte van dichtbij een rebound binnen die Frank Novello moest weggeven op een schot van Bohac. Diezelfde Bohac bracht zestien seconden voor tijd het publiek nog op de banken. Zijn shorthanded goal bracht het verschil opeens terug naar één treffer: 4-5.

In de resterende secondes kon Den Haag tot teleurstelling van het thuispubliek niets meer forceren. Daarmee passeert Geleen de tegenstander op de ranglijst en mag zich voorlopig de nummer van drie van Nederland noemen.

Na de wedstrijd vond nog een primeur plaats op het ijs van de Uithof. De grote verdediger Doug MacIver kreeg de Man of the Match prijs uitgereikt. Na het in ontvangst nemen van de prijs, nam MacIver de microfoon in zijn handen en haalde een ring tevoorschijn. Geknield op het ijs vroeg de romantische Canadees met succes zijn Megan ten huwelijk. Om een bekend gezegde uit het televisieprogramma Dit was het Nieuws te gebruiken: Gelukkig hebben we de foto's nog.