24 juli 200800:00

Door Joep Meijsen

Gill komt naar Tijgers

Amstel Tijgers heeft de selectie uitgebreid met de 23-jarige Canadese aanvaller Andre Gill. De forward uit Botwood in Newfoundland speelde de afgelopen twee seizoenen bij de Richmond Renegades in de SPHL.

Dat heeft Amsterdam bekendgemaakt. Na Andrew Winnik is Gill de tweede nieuwe import in de selectie van hoofdcoach Ron Berteling. Gill speelde drie seizoenen in de regionale jeugdcompetitie rond zijn geboortestreek. Zijn team daar was de Miramichi Timberwolves, waar hij altijd tot de topscorers behoorde.

Na een seizoen in de Canadese universiteitscompetitie bij Wilfrid Laurier University maakt hij verrassend de overstap naar de profs. Via een trainingskamp weet hij zich in de kijker te spelen bij de Richmond Renegades uit de SPHL, waar in het verleden ook Nathan Daly (Groningen, Geleen) voor uitkwam.

Gill ontwikkelde zich hier tot de beter scorende spelers. Afgelopen jaar speelde hij 52 wedstrijden, waarin hij 33 goals en 27 assists voor zijn rekening nam. Het bezorgde hem de tweede plaats op de topscorerslijst van de Renegades. Amsterdam rekent erop met Gill een Canadese goalgetter binnen te hebben gehaald.