Flyers carlenius close2

23 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Grizzlies haalt Carlenius

Groningen heeft een vervanger voor de weggestuurde Alexandr Baryshev. De bij Heerenveen overbodig geworden Zweedse verdediger Jonas Carlenius maakt met ingang van vandaag deel uit van de selectie van Andy Tenbult.

eeft Groningen bekendgemaakt. Carlenius was bezig aan zijn tweede seizoen bij Heerenveen, maar is door de komst van Jeff Moor overbodig geworden in Friesland. Vorig jaar miste de Zweed door een blessure de ontknoping van het seizoen, waarin Heerenveen onderuit ging in de finale om het landskampioenschap tegen Tilburg Trappers.

Jonas Carlenius speelde tot nu toe dit seizoen dertien wedstrijden voor Heerenveen, waarin hij goed was voor Ă©Ă©n goal en drie assists. De op acht december in het Zweedse Lulea geboren verdediger speelde voor zijn komt op het derde niveau in Zweden en kortstondig op het tweede niveau in Finland. Het betreft een sober spelende verdedigende verdediger.

Groningen kan wel wat defensieve versterking gebruiken. De ploeg maakt zijn rentree in de eredivisie, maar incasseerde in veertien wedstrijden al 112 doelpunten. Daarmee heeft Grizzlies de met afstand meest gepasseerde defensie op het hoogste niveau.