24 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Grizzlies houdt lang stand

Koploper Heerenveen had in eigen huis verrassend veel moeite met hekkensluiter. Pas in de derde periode kon Flyers definitief afstand nemen van Grizzlies en uitlopen naar een geflatteerde 6-3 overwinning.

Er zullen zelfs best Friezen op de tribune hebben gezeten die Groningen wel een stuntje gunden. Voor het Nederlandse ijshockey is het van vitaal belang dat de Noordelijke ploeg volgend jaar voortbouwt op het eerste jaar in de eredivisie en af en toe een winstpartij dit seizoen zou daarbij best helpen. Groningen won tot nu toe dit seizoen alleen nog van de andere zwakke broeder in de competitie, Nijmegen.

Tegen Heerenveen hield het team, gecoacht door een groep spelers, twee periodes lang uitstekend stand. De ploeg liet zich niet in paniek brengen door een 2-0 en 3-1 achterstand en ging de derde periode tegen een slap spelend Heerenveen in met een 3-3 stand. Doelpuntemakers waren Nathal Daly, Klaver Jan Middelweerd en Ricardo Dijkema. Laatstgenoemde was er eentje om in te lijsten.

De goals van Flyers kwamen van Michael Nason, Erik Landman en Justin Bekkering, maar lange tijd bleef het onzeker of Heerenveen ook kon doorduwen naar de winst. Zeven minuten voor tijd scoorde Matt McCarthy de bevrijdende 4-3, waarna Alexander Ivanov met twee treffers de in ieder geval op het scorebord nog ruim uitziende winst zekerstelde.