10 november 200700:00

Door [email protected]

Grizzlies in OT langs Devils

In het kelderduel tussen Groningen en Nijmegen heeft Grizzlies in overtime de zege geboekt. Fabio Patrzek scoorde het verlossende doelpunt shorthanded in de vierde minuut van overtime. Kevin Lavallee was met twee doelpunten en drie assists betrokken bij alle Groningse treffers.

Behalve eer viel er weinig te behalen in IJshal Kardinge zaterdag, maar toch zetten de twee teams een aantrekkelijke pot ijshockey neer. Nijmegen joeg met vroege goals van Wesley Hendriks, Josh Tataryn en Timothy Gerritsen de Groningse goalie Tom Korte uit het net. Die werd vervangen door Martijn Oosterwijk, die direct zijn visitekaartje afgaf.

Slechts 26 seconden na het inkomen van Oosterwijk maakte Matt Tremblay er 1-3 van. Een ruime vijf minuten later stonden de twee ploegen weer op gelijke hoogte door twee onbeantwoorde treffers van Kevin Lavallee.

Na een doelpuntloze tweede periode werd er in de derde doorgang wel gescoord. Nick de Jong zette de Devils op een powerplay op voorsprong in de 46e minuut. De Grizzlies vochten echter terug en trokken 35 seconden voor tijd weer gelijk. Mark Allen scoorde op aangeven van Kevin Lavallee.

In overtime liep Groningen tegen een straf aan. Lucas Fransen kon echter vanuit de penaltybox juichen, toen Fabio Patrzek shorthanded Groningen de winst bezorgde.

Nijmegen staat door het puntje in overtime nog een punt boven Groningen in de ranglijst, maar hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Groningen moet zondag nog aantreden in Tilburg om de bekercompetitie af te sluiten. Één punt is daarbij voldoende om de Devils op onderling resultat nog te passeren op de ranglijst.