Gijs yashin coach 0809

27 september 200900:00

Grizzlies revancheert zich

Groningen Grizzlies nam sportieve revanche voor de dikke nederlaag tegen Eindhoven door in Amsterdam te winnen. Francis Walker scoorde in de slotminuut de winnende goal voor de ploeg uit het noorden.

Voor Amsterdam was het de eerste wedstrijd met de sterk verjongde ploeg, terwijl het afwachten was welke uitwerking de tien mokerslagen van Kemphanen op zaterdag hadden gehad op de Grizzlies. Het leverde uiteindelijk een wat rommelige, maar wel gelijkwaardige wedstrijd op in de Jaap Edenhal. Daarbij legde Groningen net iets meer slimheid aan de dag om er zo met de overwinning vandoor te gaan.

Tijgers trad nog aan zonder Andrew Winnik, terwijl Kent Merriam halverwege de wedstrijd uitviel met een blessure. Daardoor viel nog een deel van de routine bij de hoofdstedelijke formatie weg. Merriam viel overigens niet uit voordat hij de 1-1 had binnengeprikt, nadat Zahir Hup er met de eerste Groningse treffer van het seizoen in de eerste periode al 1-0 van had gemaakt.

De Amsterdammers scoorden na de eerste pauze drie keer op rij. Behalve Merriam troffen ook Dax van der Velden en Joey Oosterveld doel voor het team van Ron Berteling. Daarmee had de ploeg dus een comfortabele voorsprong bij het ingaan van de slotperiode. De Groningse nieuwkomer Blake Pronk scoorde na vier minuten spelen de aansluitingstreffer en Peter Cartwright nam zes minuten voor het einde de gelijkmaker voor zijn rekening.

Daarmee leek de wedstrijd op overtime uit te lopen, maar zo ver kwam het niet. Als een duveltje uit een doosje scoorde Francis Walker met nog negentien seconden op de klok de winnende goal binnen. Voor Groningen had Peter Cartwright een goal en twee assists, Blake Pronk had een goal en een assist, terwijl Jolke Balt twee assists voor zijn rekening nam. Bij Amsterdam verzorgde Marcel Kars twee keer het voorbereidende werk.