17 februari 200800:00

Door Joep Meijsen

Grizzlies sluit af met zege

Groningen heeft de eigen fans beloond met een overwinning in de laatste thuiswedstrijd. Matt Tremblay had twee goals en een assist in de 6-2 zege op Nijmegen, dat daarmee zijn competitie afsluit.

Het zal echter niet de laatste ontmoeting zijn tussen deze twee clubs dit seizoen. Terwijl de top vier strijdt om de hoofdprijs spelen Amsterdam, Groningen en Nijmegen nog een kleine onderlinge competitie. De status van deze wedstrijden alsmede het wedstrijdschema is vooralsnog onduidelijk.

Nog twee wedstrijden tegen Nijmegen lijkt een prima idee voor de ploeg uit het hoge noorden, want alle dit seizoen gehaalde punten werden tegen de Devils binnengesleept. Het gaat daarbij in totaal om elf punten in wat een moeizaam comebackjaar was voor de Grizzlies op het hoogste niveau. De overwinning van zaterdagavond verdubbeld het puntentotaal voor de competitie.

Juha Kaari opende de score namens de Groningers, alvorens een straf tegen dezelfde Fin na een kwartier spelen Bert van den Braak de kans op de gelijkmaker bood. Van den Braak is gekozen tot speler van het seizoen in Nijmegen, maar haalde het einde van de wedstrijd niet nadat hij wegens aanmerkingen op de leiding van het ijs werd gezonden door scheidsrechter De Wilde, die Nijmegen twee dagen achter elkaar floot.

De speler-coach van Groningen, Mark Allen, zorgde er twee minuten later voor dat Groningen de vierhonderd toeschouwers met een gerust gevoel de pauze in kon sturen. Matt Tremblay bezorgde de Groningers daarna de zege. Kort voor het einde van de tweede periode scoorde hij de 3-1 om kort na de hervatting wederom het doel te vinden.

Jeroen Oosterwijk en Danny Kerstholt kwamen in het slotstuk ook nog tot scoren, terwijl voor Nijmegen Dennis Jonker het net wist te vinden. Groningen mag zondag nog naar Geleen om de officiële competitie af te sluiten, voor Nijmegen Devils is het seizoen voorbij.