13 december 200600:00

Door Joep Meijsen

Gurskis weg bij Wolves

Den Haag Wolves en John Gurskis nemen afscheid van elkaar. Club en speler konden het niet eens worden over een periode van verlof waarom de speler had gevraagd. Daarop is besloten dat Gurskis niet hoeft terug te keren van zijn kerstverlof.

Dat meldt Den Haag Wolves in een persbericht. Gurskis was met 35 punten uit twintig wedstrijden tot nu toe de nummer drie op de topscorerslijst van de formatie van Alexander Jacobs. Hij was met goals en assists vooral van grote waarde tijdens de powerplay. Samen met Matt Armstrong en Jan Jaap Natte nam hij het belangrijkste deel van de productie tijdens de bekercompetitie voor zijn rekening.

Den Haag miste daarbij kwalificatie voor de halve finales, terwijl eerder ook de finale van de Challenge Cup niet gehaald werd. De ploeg was afgelopen weekeinde vrij, maar begint komend weekeinde met een thuiswedstrijd tegen Heerenveen aan het nieuwe seizoen.

Gurskis gold als een belangrijke versterking van het team van Den Haag. De 30-jarige aanvaller heeft veel ervaring in de Amerikaanse profliga's, waar hij vrijwel altijd ongeveer een punt per wedstrijd voor zijn rekening nam. Gurskis zou oorspronkelijk naar Heerenveen gaan, maar week vanwege de problemen in Friesland afgelopen zomer uit naar Den Haag.

Wolves mag nog een vervanger aantrekken voor Gurskis.