Trappers hagemeier lach

14 januari 200900:00

Door Joep Meijsen

Hagemeijer terug naar Tilburg

International Diederick Hagemeijer heeft een tweejarig contract ondertekend bij Tilburg Trappers. De 20-jarige aanvaller kwam de afgelopen anderhalf jaar uit voor een jeugdteam in de Verenigde Staten.

Trappers wilde Hagemeijer eigenlijk dit seizoen alweer inzetten. Omdat Hagemeijer dit seizoen in de Verenigde Staten speelde, is hiervoor een internationale transfer nodig. Trappers mag weliswaar nog een import inruilen, maar kiest ervoor die mogelijkheid niet te gebruiken om de international terug in de line-up te krijgen. Een verzoek aan de Nederlandse IJshockeybond om een uitzondering te maken voor Hagemeijer werd afgewezen.

Hagemeijer is al enige tijd terug in Nederland, omdat het spelen in de VS hem niet meer goed beviel. Hij was bezig aan zijn tweede seizoen bij Tri City Storm uit de USHL. Dit is dezelfde liga waar Mitch Bruijsten en Mike Dalhuisen spelen. In 23 wedstrijden had Hagemeijer daar twee goals en drie assists.

Hagemeijer maakte afgelopen voorjaar deel uit van de selectie van bondscoach Tommie Hartogs bij het WK in Oostenrijk. In zijn enige volle seizoen in de eredivisie, in 2006-07 had hij in 43 wedstrijden zeven goals en zes assists.