NHL DEL keulen logo

30 oktober 200600:00

Haie doen goede zaken

Het was een prima weekend voor Köln. Het team van Doug Mason won twee lastige uitwedstrijden tegen Iserlohn en Berlijn. Door deze zeges klimt de ploeg uit de Domstad naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Vrijdagavond won Köln in het Sauerland met 1-2 van Iserlohn. Het betekende voor Doug Mason een weerzien met de ploeg waar hij de afgelopen jaren werkzaam was als trainer. De beslissing in deze spannende wedstrijd viel pas twee minuten voor tijd. Het was uitgerekend de verdediger Mats Trygg die met een afstandsschot de winnende goal maakte. Trygg speelde vorig jaar nog voor Iserlohn maar ging deze zomer met Mason mee naar Köln.

Op zondag reisde Köln af naar de hoofdstad Berlijn om aan te treden tegen de landskampioen. Berlijn kwam het beste uit de startblokken want na drie minuten scoorde Andy Roach de openingstreffer. Enkele minuten later wist Lasse Kopitz beide partijen weer op gelijke hoogte te brengen. In de tweede periode stond Köln onder enorme druk maar vooral dankzij goalie Adam Hauser wist de ploeg stand te houden. Een mooie counter van Köln zorgde halverwege de tweede periode zelfs voor een voorsprong. Sebastian Furchner rondde af na een pass van Mirko Lüdemann.

Berlijn wist Hauser pas ver in de derde periode weer te passeren. Routinier Stefan Ustorf was verantwoordelijk voor deze 2-2. Net als vrijdag sloeg Köln wederom toe in de slotfase. Drie minuten voor tijd scoorde Ivan Ciernik de 2-3 en in de laatste minuut maakte Moritz Müller het succes compleet door ook uit een counter te scoren: 2-4.

Opmars Krefeld gestopt

Mannheim heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van Krefeld. In het eigen Königpalast ging Krefeld onfortuinlijk met 1-2 onderuit. Een powerplaygoal van Pascal Trepanier zette de gasten al snel op een 0-1 voorsprong. De gelijkmaker van Krefeld liet echter niet lang op zicht wachten. Knap voorbereidend werk van Alexander Selivanov bracht captain Ted Drury in staat om de gelijkmaker binnen te tikken achter goalie Robert Müller.

De winnende goal viel enkele seconden voor het einde van de eerste periode. Een schot van Nathan Robinson verdween via de stick van goalie Patrick Koslow in het net. Een ongelukkig moment voor Koslow die zijn debuut maakte voor eigen publiek. Helaas was dit nog niet het dieptepunt voor Koslow want in de tweede periode zou hij geblesseerd uitvallen. Mannheim-aanvaller Jason Jaspers raakte met zijn stick het oog van Koslow. Jaspers werd bestraft met een game misconduct terwijl Koslow drie hechtingen overhield aan het voorval.

In het restant van de wedstrijd kwamen beide partijen niet meer tot scoren. Krefeld was veruit de gevaarlijkste ploeg maar de sterk spelende Robert Müller wist zijn doel schoon te houden.

Overige wedstrijden

Hamburg won eindelijk weer eens door na verlenging met 2-3 te winnen van Frankfurt Lions. Na zes nederlagen op rij was er weer reden tot vreugde bij de ploeg uit het noorden van Duitsland nodig. Lange tijd leek Hamburg de wedstrijd al in de reguliere speeltijd naar zich toe te trekken maar een late gelijkmaker van Jeff Ulmer gooide roet in het eten. In de verlenging pakte Hamburg alsnog de overwinning. Alexander Barta scoorde de game-winning goal na een prachtige solo dwars door de defensie van Frankfurt.

Ook de andere drie wedstrijden op zondag leverde een overwinning op voor de uit spelende ploeg. Nürnberg won allereerst met 2-6 bij Straubing. De thuisploeg kwam laat in de eerste periode nog op voorsprong door een treffer van de Zweedse verdediger Christoffer Norgren.

Al vroeg in de tweede periode stelde Nürnberg orde op zaken door twee goals van Scott King. Nürnberg liep in het restant van de tweede periode uit naar een 1-5 voorsprong. In de laatste periode scoorden beide teams nog eenmaal zodat de eindstand bleef steken op 2-6.

Hannover won verrassend de uitwedstrijd tegen Ingolstadt. Dankzij onder andere twee goals van Martin Hlinka won de ploeg van Hans Zach met 1-3 tegen de Panters uit Ingolstadt.

Ten slotte won Iserlohn in en tegen Augsburg. De Roosters keken aanvankelijk tegen een 2-0 achterstand aan, maar dankzij een sterke tweede periode met vier goals trok Iserlohn alsnog de winst naar zich toe. In de derde periode liep Iserlohn nog verder uit en won uiteindelijk met 4-7. Iserlohn zal de komende dagen hun hoop gevestigd hebben op de medische wereld. Onderzoeken in het ziekenhuis moeten uitwijzen hoe ernstig de blessures van Jens Karlsson en Martin Knold zijn.