30 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Halloun landt nu bij Geleen

Het transfercircus in de Nederlandse ijshockeycompetitie draait op volle toeren door. Eaters Geleen versterkt zich met de Tsjechische aanvaller Dusan Halloun, die eerder dit seizoen voor Den Haag en Amsterdam uitkwam.

Halloun moest vorige week het veld ruimen in Den Haag vanwege de komst van John Hecimovic. De Tsjech koos aan het begin van het seizoen voor een vast contract in Den Haag in plaats van een testperiode in Amsterdam, waarvoor hij eigenlijk in Nederland was. Hij speelde mee in een oefenwedstrijd van de hoofdstedelingen. Halloun had drie goals in veertien wedstrijden voor Den Haag.

De 32-jarige Tsjechische winger Dusan Halloun kwam naar Nederland na een seizoen bij Erfurt in de Duitse vierde liga waar hij in 46 wedstrijden liefst 64 punten voor zijn rekening nam. Halloun speelde zijn ijshockey de afgelopen jaren onder meer in Engeland, Finland, Duitsland, België (Geel) en Italië. De liga's lopen uiteen van de hoogste divisies in Italië en Engeland tot de derde divisies in Finland en Duitsland.

Voor Geleen is Halloun de derde versterking in korte tijd. Vorige week werd Jeremy Stasiuk al aangetrokken, terwijl de Limburgers vanaf dit weekeinde ook de beschikking hebben over doelman Frank Novello, wiens komst eerder al was aangekondigd. De ploeg van coach Uli Egen werd vorige week in twee wedstrijden door Tilburg Trappers uitgeschakeld in de halve finale van de beker.

De transferdeadline voor Nederland ligt dit jaar op 1 december. Dat betekent dat 30 november de laatste dag is waarop zaken kunnen worden gedaan. In de praktijk kunnen ook de komende periode nog nieuwe spelers bekend worden gemaakt, omdat niet alle transfers direct worden vermeld en een melding bij de bond dat de transfer gaat plaatsvinden meestal al voldoende is. Bovendien mogen clubs tot 31 januari nog één import inruilen.