26 november 200700:00

Halve finale in Silverdome

De beslissende derde wedstrijd tussen Den Haag en Heerenveen wordt in Zoetermeer afgewerkt. De thuishal van Hijs is vanwege een brand in de machinekamer niet beschikbaar.

Dat meldt Den Haag. Door de beschikbaarheid van ijs in het Silverdome kan de wedstrijd gewoon zoals gepland worden gespeeld op dinsdagavond. Zowel de selectie van Zoetermeer als een jeugdteam stellen hun ijstijd ter beschikking om de halve finale mogelijk te maken.

De derde wedstrijd werd afgelopen zondag noodzakelijk door de 2-5 overwinning van Hijs. Deze wedstrijd werd ook al niet in de oorspronkelijke hal gespeeld. Door schaatswedstrijden moest Heerenveen uitwijken naar Leeuwarden.

Den Haag kan in deze wedstrijd geschiedenis schrijven. De ploeg uit de Hofstad plaatste zich nog nooit voor de bekerfinale. De zeven landstitels van het Haagse ijshockey stammen uit de tijd van voor het ontstaan van het bekertoernooi begin jaren zeventig. Hijs won voor het laatst in 1969 een hoofdprijs in het Nederlandse ijshockey. Heerenveen won de nationale beker in totaal tien keer, voor het laatst in 2002.

De winnaar van de wedstrijd van dinsdag ontmoet in januari in Eindhoven Tilburg Trappers, dat zich zondag ten koste van Geleen kwalificeerde voor de finale.