Hys hecimovic close 0708

30 juni 200800:00

Door Joep Meijsen

Hecimovic blijft bij Hijs

Aanvaller John Hecimovic heeft zijn contract met Hijs Den Haag verlengd. Daarmee kiest de ambitieuze eredivisionist er duidelijk voor om door te bouwen op de selectie van vorig jaar.

Door de komst van Hecimovic komt het totaal aan teruggekeerde imports uit vjif. Marcel Bruinsma, Robert Horak, Jan Bohac, Matt Korthuis en Hecimovic. De zesde zou nog steeds Josh Mizerek kunnen worden. Hijs wil nog Ă©Ă©n aanvaller en twee tot drie verdedigers aan de selectie toevoegen.

Hecimovic kwam in november als tussentijdse versterking naar Den Haag. In 28 wedstrijden kwam hij tot 25 goals en 24 assists, waarmee hij tot de productievere spelers in de liga behoorde. In de play-off-serie tegen Heerenveen speelde hij echter slechts een beperkte rol. Hecimovic liep in de derde wedstrijd van de serie tegen een schorsing op na een incident in de strafbank.

De 24-jarige vleugelaanvaller is afkomstig uit Waterloo in Ontario en gold in eigen land enkele jaren als een talent. Voor OHL-team Sarnia Sting schopte hij het tot drie seizoenen met vijftig punten of meer. Genoeg voor de Florida Panthers om hem heel laat in de draft van 2003 te kiezen. Voor zijn komst naar Den Haag speelde hij voor Pensecola Ice Pilots in de East Coast Hockey League.

Het was zijn tweede seizoen bij de Ice Pilots. Een jaar eerder had hij een respectabele 23 goals en 32 assists in 44 wedstrijden. Daarmee was hij de topscorer van de club. In vijf wedstrijden dit seizoen kwam hij tot twee assists. Twee jaar geleden debuteerde hij in de East Coast. Voor de South Carolina Stingrays bracht hij in 24 wedstrijden vijf goals en tien assists op zijn naam. Hij speelde dat seizoen ook kortstondig voor Straubing, dat toen nog op het tweede niveau speelde in Duitsland.

Een eerdere poging om in Duitsland aan de slag te komen, mislukte. Het tweede team van Eisbaren Berlin stuurde hem naar huis omdat hij niet fit begon aan het trainingskamp.