6 januari 200700:00

Heerenveen doet weer mee

Met de tweede zege op rij komt Heerenveen weer iets dichter in de buurt van de andere ploegen in de eredivisie. De Friezen klopten Nijmegen met 4-1, waarbij de debuterende Markus Ojala twee assists verzorgde.

Flyers heeft nu nog een achterstand van twee punten op Nijmegen en drie punten op Den Haag en Tilburg. De twee laatstgenoemde teams hebben echter nog wel een wedstrijd in de hand. De twee overwinningen in eigen huis hebben de afstand met de oppositie echter wel verkleind en zullen het zelfvertrouwen van de Friese formatie veel goed hebben gedaan.

Nijmegen leed in Heerenveen de derde nederlaag op rij en valt daarmee buiten de play-off-plaatsen. Emperors haalde dit speelweekeinde alleen het punt van de overtime-nederlaag op vrijdagavond tegen Amsterdam. Nijmegen kwam in Friesland overigens nog wel op voorsprong, maar incasseerde de nederlaag door drie treffers van Heerenveen in de slotperiode.

Het was de Nijmeegse topscorer Anders Dahlin die met zijn 22e treffer van het seizoen de Emperors na elf minuten spelen op voorsprong bracht. De Zweed scoorde zijn treffer shorthanded omdat Erik Tummers een straf van twee minuten wegens crosschecking uitzat. Nog tijdens diezelfde powerplay kwam Heerenveen weer op gelijke hoogte. De Zweed Jonas Carlenius was de maker van de treffer.

Het bleef doelpuntloos in Thialf tot vroeg in de derde periode. Achter elkaar mochten Anders Dahlin en Erik Tummers de strafbank opzoeken. Met twee man meer op het ijs profiteerde Andrey Levitin. Het was de zevende treffer in zestien wedstrijden voor de Russische aanvaller en zijn eerste game-winning goal.

Don Nicols maakte er zonder assistentie een paar minuten later 3-1 van, terwijl Casey Bartzen het lege net wist te vinden. Kelly Shields keepte een goede wedstrijd namens Heerenveen. De Friezen gaan zondag op bezoek in Geleen.