30 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Heerenveen haalt goalie

Heerenveen Flyers heeft de Canadese doelman Ryan Grinnell binnengehaald. De komst van de nieuwe goalie is noodzakelijk omdat de eerste man van Heerenveen, Tim Kelleher, voor langere tijd is uitgeschakeld. Hij blesseerde zich tijdens de halve finale van de beker.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. Kelleher zou vier tot zes weken uitgeschakeld zijn, waardoor zijn deelname aan de bekerfinale tegen Tilburg in Eindhoven in gevaar is. Flyers versterkte zich op de slotdag van de transferdeadline met de nieuwe aanwinst. Clubs mogen vanaf 1 december alleen nog een import aantrekken als ze een andere import inleveren. Dit loopt nog tot 31 januari.

Ryan Grinnell speelde de afgelopen drie seizoenen voor de universiteit van Toronto in de universiteitscompetitie van Canada. In zijn laatste seizoen won hij achttien van de 28 wedstrijden waarin hij de startende goalie was, met een save percentage van .921. De leeftijd van de doelman was redelijk uniek, met zijn 31 jaar was hij Ă©Ă©n van de oudste spelers in de liga.

Afgelopen zomer tekende Grinnell zijn eerste profcontract bij de Muskegon Fury uit de International Hockey League. Deze stond tot vorig jaar bekend als de United Hockey League en heeft niets van doen heeft met de IHL die tot enkele jaren geleden actief was. Hij speelde nog in de pre-season voor de club, maar kwam in de competitie niet uit voor de ploeg.