3 november 200700:00

Door [email protected]

Heerenveen klopt Tilburg

Tilburg is zijn ongeslagen status kwijt. Heerenveen versloeg de koploper in de bekercompetitie zaterdag in Thialf met 4-1. Oriel McHugh scoorde de gamewinner.

Voor beide ploegen was het een beladen ontmoeting, met de 7-3 zege van Tilburg op 19 oktober nog vers in het geheugen. Zowel Trappers als Flyers moesten voor langere tijd een trits spelers missen na de massale vechtpartij in die wedstrijd. Al die spelers waren zaterdag weer terug van hun schorsingen.

Één van die spelers scoorde de openingsgoal voor Heerenveen. John Gordon soleerde door de Trappers-verdediging en rondde met een fraaie backhander af. Deze openingstreffer werd al in de vierde minuut van de wedstrijd gescoord.

In de tweede periode breidde Heerenveen de voorsprong uit. Verdediger Oriel McHugh kon vrij opschaatsen aan de rechterkant en schoot uit een moeilijke hoek op het Tilburgse doel. Goalie Paulo Colaiacovo kon de inzet niet stoppen.

Drie minuten later zette Don Nichols, vorig jaar nog actief voor Heerenveen, de Tilburgers op het scorebord. Flyers-goalie Tim Kelleher werd het zich ontnomen en Nichols wist binnen te schieten.

Hans Kroon wist na een bekeken wissel de marge weer op twee te zetten voor de gastheren. Mike Nason verzorgde de uitstekende pass op zijn captain. Met nog acht minuten op de klok zette Alexander Ivanov de eindstand op het bord. Zijn harde, maar houdbare schot glipte door de legguards van de Tilburgse goalie in het doel.

Door de winst behoudt Heerenveen de derde plek in de competitie. De achterstand op koploper Tilburg is teruggelopen naar vier punten, maar de Friezen hebben een wedstrijd meer gespeeld.