17 december 200700:00

Heerenveen wint derby ruim

Heerenveen Flyers heeft ook de vierde derby van dit seizoen gewonnen. Ditmaal wonnen de Friezen met 9-2 van Groningen Grizzlies. Matthew McCarthy wist driemaal te scoren voor Heerenveen.

De bezoekers uit Groningen hielden aardig stand in de eerste periode voor 650 toeschouwers in Thialf. De thuisploeg nam weliswaar snel een voorsprong dankzij Matthew McCarthy maar Kevin Lavallee zette beide ploegen een minuut later weer op gelijke hoogte. Lavallee blijft imponeren en staat momenteel achtste in de topscorerslijst van Nederland. De 22-jarige Canadees staat na negentien wedstrijden op zeventien goals en dertien assists. De Grizzlies wisten de gelijke stand mee te nemen naar de eerste pauze.

In de tweede periode nam Heerenveen al voorzichtig afstand van Groningen. Een powerplaygoal van Marco Postma gaf Heerenveen al snel de leiding en direct daarna verdubbelde Matthew McCarthy de voorsprong door een schot van Hans Kroon te verlengen. Lucas Fransen bracht Groningen nog even terug in de wedstrijd door in de 28e minuut te scoren tijdens een powerplay. Uiteindelijk herstelde verdediger John Gordon de marge van twee goals door zes minuten later de puck hard langs goalie Martijn Oosterwijk te schieten: 4-2.

Heerenveen kwam pas echt op stoom in de derde periode. De gebroeders McCarhty scoorden ieder Ă©Ă©nmaal en de Oost-Europese lijn deed ook een duit in het zakje. Andrei Levitin, Alexander Ivanov en Oleksandr Panchenko tilden de eindstand naar 9-2.