1 november 200700:00

Door [email protected]

Heerenveen wint derby ruim

Heerenveen Flyers heeft de eerste noordelijke derby van dit seizoen eenvoudig gewonnen. Hans Kroon en Alexander Ivanov scoorden beiden twee keer in de 7-2 zege op Groningen.

yers kwamen al vroeg op voorsprong. Captain Hans Kroon had nog geen twee minuten nodig om de 1-0 op het bord te zetten. Groningen profiteerde enkele minuten later van matig verdedigend werk van de Friezen, waardoor Matt Tremblay de score gelijk kon trekken.

Daarna voerde Heerenveen de score echter snel op. Michael McCarthy, terug van een schorsing, en Alexander Ivanov buitten powerplays uit om er in de eerste periode nog 3-1 van te maken. Andrei Levitin en Hans Kroon, shorthanded, zorgden ervoor dat het na twee periodes een comfortabele 5-1 stond.

In de derde periode bleef Heerenveen onverminderd aandringen. De gastheren maakten er via treffers van Ivanov en Lawne Snyder, op een powerplay, zelfs nog 7-1 van. De Grizzlies wisten in de slotfase nog één keer goalie Tim Kelleher te verschalken. Kevin Lavallee kon op een dubbele powerplay inschieten, na een assist van Ricardo Dijkema.

Zowel Heerenveen als Groningen behouden hun plek in de ranglijst en staan respectievelijk vijfde en zesde. Met 11 punten staan yers echter maar een punt achter Geleen en Amsterdam, de nummers drie en vier. Groningen staat met 3 punten en een wedstrijd meer gespeeld slechts één punt boven hekkensluiter Nijmegen.