Potm nov07 heinonen

4 januari 200800:00

Door Joep Meijsen

Heinonen topper november

Sami Heinonen is de RBK Hockey/IJshockey.com Player of the Month over november geworden. De doelman van Den Haag werd vorige maand na afloop van de wedstrijd tegen Geleen gehuldigd.

IJshockey.com kiest in samenwerking met RBK Hockey voor het tweede seizoen op rij maandelijks de beste speler. De winnaar ontvangt een officieel certificaat en een cheque ter waarde van vijfhonderd euro, die te besteden is bij RBK-dealers in Nederland. Sportimex Nederland, de importeur van RBK hockey, stelt deze prijs ter beschikking.

Heinonen is de tweede Hagenees die in de prijzen valt bij de verkiezing. Vorig jaar viel aanvaller Jan-Jaap Natte deze eer al ten deel. De goalie uit Helsinki is wel de eerste doelman die er met de award vandoor gaat. Brendan Bernakevitch van Tilburg was de eerste winnaar van de Player of the Month dit seizoen.

Doelman Heinonen is bezig aan zijn eerste seizoen in de Nederlandse competitie. In november was zijn sterke spel een belangrijke factor bij de kwalificatie voor de halve finales van de bekercompetitie. In de verkiezing bleef hij onder meer Doug Stienstra van Tilburg en Matthew McCarthy van Heerenveen voor.