Eaters campbell close

16 juni 200600:00

Door [email protected]

Held en Campbell naar VS

Ryan Held en Derek Campbell zullen komend seizoen niet meer in Nederland spelen. De twee spelers van Eaters Geleen tekenden deze week contracten bij Memphis River Kings in de Amerikaanse Central Hockey League.

Held speelde Ă©Ă©n seizoen voor Eaters Geleen. De 26-jarige center maakte al snel naam voor zichzelf en eindigde als topscorer bij de ploeg op goals (35) en punten (61). Met dertien powerplay goals was hij veruit de meest effectieve speler bij Geleen in de man-meer-situaties.

Campbell werd pas eind januari 2006 aan de selectie van Geleen toegevoegd. De 24-jarige winger met ruime ervaring in de East Coast Hockey League toonde zich een capabele speler. In zijn 11 gespeelde wedstrijden was hij goed voor zeven goals, waarvan vijf op de powerplay, en zes assists.

De Central Hockey League is Ă©Ă©n van de professionele ijshockey liga's in Noord-Amerika. De competitie geldt als kweekvijver voor de NHL en de American Hockey League. De Memphis River Kings hebben per wedstrijd gemiddeld 3.500 mensen op de tribunes zitten.

Eaters Geleen heeft op dit moment pas twee spelers aangekondigd voor het seizoen 2006-07. Verdediger Chad van Diemen, broer van ex-international Ryan van Diemen, werd begin juni aangekondigd. Eind mei werd al bekend dat aanvaller Brad Smulders terugkeert bij Geleen na een seizoen in Heerenveen.