Lions vos erik skate home 1314

28 november 201300:00

Herentals onderuit in Dordrecht

In een rechtstreeks duel om de vierde plek op de ranglijst deed Dordrecht Lions goede zaken in eigen huis. Lions won met 5-3 van concurrent HYC Herentals dankzij onder andere drie goals van Erik Vos.

De spelers van Dordrecht en Herentals zien elkaar de komende dagen wellicht vaker dan hun eigen familie. De wedstrijd op woensdagavond in Dordrecht was de eerste van mogelijk vier ontmoetingen in zes dagen. Dit weekend strijden beide ploegen tegen elkaar in de kwartfinale van de beker.

De eerste slag is in ieder geval voor Dordrecht. De ploeg van Alexander Jacobs kende een uitstekende eerste periode. Met drie goals legde Lions daar de basis voor de overwinning. John Versteeg opende de score in de vijfde minuut. Drie minuten later verdubbelde de Canadees Evan Zych de voorsprong. Na bijna zestien minuten tilde Erik Vos de score naar 3-0. Vos scoorde tijdens de eerste powerplay van de avond.

De tweede periode leek doelpuntloos te eindigen, maar vijf seconden voor tijd prikte Vos zijn tweede treffer langs de Belgische goalie Mike Jansen. Ook deze treffer van Vos viel met een speler meer op het ijs voor Dordrecht.

Na vier minuten in de derde periode gooide Vos de wedstrijd definitief in het slot. De Nederlands-Canadese aanvaller voltooide daarmee zijn eerste hattrick. Die schade wist Herentals in het restant van de wedstrijd niet meer te herstellen. De Belgische ploeg versterkte zich afgelopen week met Trevor Hunt. De Canadese verdediger speelde vorig jaar nog in Heerenveen. Maar ook Hunt kon de verliespartij voor zijn nieuwe ploeg niet voorkomen. De Belgen kwamen nog wel terug tot 5-3. Vincent Morgan, Patrick Prokop en de teruggekeerde Craig Voakes tekenden voor de doelpunten. Voakes is terug in Herentals. De aanvaller kon geen contract afdwingen bij Krefeld Pinguine. Bij de Duitse club speelt zijn oudere broer Mark sinds vorig seizoen.

Dordrecht is dankzij de overwinning nog volop in de race voor de vierde plek. De nieuwkomer in de Eredivisie staat nog maar één punt achter Herentals. De Belgische formatie heeft daarnaast al twee wedstrijden meer gespeeld.

De mannen van beide ploegen zien elkaar vrijdag weer. Dan is in België de eerste ontmoeting in de kwartfinale van de beker. Deze ronde wordt gespeeld in een best-of-three. Wedstrijd twee is op zondag in Dordrecht en een eventuele beslissende wedstrijd vindt dinsdag plaats in Herentals.